Wiechu J. K. Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 miłość wyrzucona do kosza znalazła schronienie we wnętrzu dziurawego kalosza i chodziła po świecie kulejąc biedaczka szukając swojego 'robaczka' „gdzie jesteś” - wołała, płakała zgadnijcie czy go odszukała ciągu dalszego nie będzie a wiecie dlaczego kochani gdyż miłość taka jak o tym sami wiecie wędruje od dawna po całym świecie lecz niech nadzieja was ukołysze i niech duch was nie opuszcza ona nadchodzi, już ją słyszę witam w serca progi gościu drogi
kasiaballou Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 lubię Cię czytać, Wiechu, bo Ty mi humor poprawiasz - spontanicznie ;) i ja się nawet nie śmiem po raz kolejny dopytywać, dlaczego takie rymy i wsio inne i dlaczego nie chcesz niczego zmieniać, czy dopracowywać - sam wiesz... w każdym razie, bawisz się słowami w słowach konsekwentnie, a ja się zawsze ubawiam u Ciebie. :) brej nocy kasia 1
Waldemar Talar Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Witaj Wiesławie - zabawny ale i prawdziwy wiersz o czymś co zawsze wzbudza emocje . Wiersz troszkę kuleje - powtórzenia i rym mam na myśli . Ale wart przeczytania - na pewno . pozd. i życzę upalnej nocy 1
teresa943 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 miłość...każdy jej pragnie, bo człowiek stworzony do miłości, jednak zdarza się, że ktoś ją wyrzuca "do kosza", a ktoś inny (stary kalosz) ją odnajduje... forma wymaga dopracowania, ale treść bardzo misie :) serdecznie pozdrawiam Wiechu :-) Krysia 1
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło Cię znowu czytać Kasiu :)))) czasami to i owo dopracuję i zmienię, czasami nie, ach ;) jest to jeden z moich starszych wierszy dlatego zmiany są utrapieniem... pozdrawiam serdecznie Wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldemarze za wskazówki i za przeczytanie :))) pozdrawiam upalnie Wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz jak to jest Krysiu, stary are jary kaloszy wie co to prawdziwa miłość :))) pozdrawiam Wiechu
teresa943 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz jak to jest Krysiu, stary are jary kaloszy wie co to prawdziwa miłość :))) pozdrawiam Wiechu hehe...zgadzam się z Tobą w zupełności, bo przecież tylko prawdziwa miłość może uszczęśliwić, choć dziś wypaczyło się to pojęcie, a szkoda...wszak miłość w życiu jest najważniejsza... miłego dnia Wiechu i w sercu słońca :-) Krysia 1
Judyt Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 :) no pięknie i jakże przejrzyście, tylko żeby kaloszem nie rzucać... tyle o ile nabazgrała pod J.płoniaście Waldemarze 1
Pan_Biały Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 strawię ten wierszyk gdyż autor określił go mianem starego w swojej twórczości. była to zapewne podstawówka. frywolny lecz bezbarwny niestety 1
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to się cieszę miła pani i obiecuję, że kaloszem nie rzucę bez przyczyny :))) ale żeby zaraz Waldemarze, niech zostanie Wiechu ;) pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zupełnie podstawówka, ale sporo lat temu, cieszy że degustacja wierszyka była strawna ;-) pozdr. Wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg mnie nieporadnie wyszedł. ani bigla, ani hacla, ani choćby płynnej frazy. pozdrawiam :) dzie wuszko, zacytuję kasiaballou: "dlaczego takie rymy i wsio inne i dlaczego nie chcesz niczego zmieniać, czy dopracowywać - sam wiesz..." a wiem, ale nie powiem ;-) pozdrawiam Wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz jak to jest Krysiu, stary are jary kaloszy wie co to prawdziwa miłość :))) pozdrawiam Wiechu hehe...zgadzam się z Tobą w zupełności, bo przecież tylko prawdziwa miłość może uszczęśliwić, choć dziś wypaczyło się to pojęcie, a szkoda...wszak miłość w życiu jest najważniejsza... miłego dnia Wiechu i w sercu słońca :-) Krysia ...wszak miłość w życiu jest najważniejsza... nic dodać, nic ująć i niech tak zostanie odpłacam staropolskim Bóg zapłać :-) Wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzie wuszko, zacytuję kasiaballou: "dlaczego takie rymy i wsio inne i dlaczego nie chcesz niczego zmieniać, czy dopracowywać - sam wiesz..." a wiem, ale nie powiem ;-) pozdrawiam Wiechu dlatego masz taki komentarz, a nie inny. wiersz wyszedł nieporadnie ale to Twoja, Autorska już sprawa. opinia czytacza, to jeno sygnał :) pozdrówki :)) opinia czytacza i sygnał odebrane ;) pozdr. Wiechu
Rekomendowane odpowiedzi