Gość Dawid Ciesla Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 0sylwetka Apollinarzeźbionaz instrumentem w dłoni1zmyślałeś opuszki i były tam! wpite w drżący kamień strunykruchym brzegiem okaśledziła kurztwoja postaćtak krótkoi kradła2na zdjęciach w czarno-białym cieniu niewoli plam i pustek niewidzialnychmiliony wykułyklasyka to On to Ten w samotni twórca -ogniki wrzącego Kosmosu stopione w jeden twór nie ludzie nie rzeczy po prostu umysł łamany literą-zimny płomień pasjizaklętejw ciszę Apollinarozszarpał ktośna słowa3powiedz-czy być poetąto być odbiciem?w skradzionych echachmiażdżonej pióremkartki?za mało słówzbyt cichy chórpieśń uszła całopłomieniem czy niebrakujespojrzeńdwu lusterjuż nie mapoetyw zwierciadle...
Gość Dawid Ciesla Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dawidzie, błagam, zmień kodowanie...
Gość Dawid Ciesla Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Problem robaczków i kwadracików zażegnany - Natalia, dziękuję
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziwnie sie zamyśliłem czytając ten wiersz, a to chyba dobrze, nieprawdaż? nie przepadam za takimi wierszami, ale ten coś w pamięci pozostawia.P.S.Nie wiem czy wiesz, ale Natalia to moja wirtualna narzeczona , a za każde takie dziękuję jestem zazdrosny... A wojownicy nie lubia być zazdrośni... (- to tylko żart, żadnych złych skojarzeń proszę nie wymyslać)
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Apollo - bóg o nerwach z tworzyw sztucznych - jego instrument, klasycy i poezja - mam bardzo jednoznaczne skojarzenia.Ten podział dość interesujący, jest element, który cześci łączy i w zasadzie obok twojego tekstu nie da się przejść obojętnie.Jedno tylko sformułowanie mi zgrzyta: wpite w drżący kamieńpozdrawiam aga
Beata Szymańska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo podoba mi się ten wiersz. Dobry przekaz, ciekawe sformułowania i interesująca konstrukcja. Szczerze mówiąc, nie lubię cyferek w wierszach, ale tu nie denerwują Dobre, mocne zakończenie... Aczkolwiek najbardziej podoba mi się cały fragment "2" Pozdrawiam bardzo serdecznie
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Pelman @ Jul 24 2003, 06:13 AM) Nareszcie jesteś! I od razu z przytupem.No, no!Pozdrawiam Zgadzam się :-)Witaj Dawid... fajnie, że w końcu przypomniałeś sobie o nas :-)ps. wiersz... no wiesz:)))
Gość Dawid Ciesla Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję wszytskim za komentarze! CYTAT Witaj Dawid... fajnie, że w końcu przypomniałeś sobie o nas :-) Nie zapomniałem Cały czas czytałem, jednakże siedziałem cicho. A wiesz, że jak tak nic się nie pisze, nie wtrąca w komentarze i wogóle, to całkiem inaczej się czyta wiersze po jakimś czasie? Poza tym trochę się zmieniłem przez ten miesiąc, co powinno być widać w wierszach, a także koemntarzach. Ale nie bardzo:) Tak tylko ciupinkę. Może dorastam:)Pelmanie - Ty też mało piszesz ostatnimi czasy!:)
Rekomendowane odpowiedzi