Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 w jakim czasie można przejrzeć całe swoje życie zamknąć w dziesięciu palcach zobaczyć pustkę modlitwy poszukiwać istnienia z przedrostkiem bez szczypty pewności z pogniecionej kartki
Bachencja_S. Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Podobno wystarczy zaledwie moment. Właściwy momencik olśnienia nagłego...... Dołóż coś jeszcze, albo potnij enterem, bo nie rozumiem....... Pozdrawiam. :)
teresa943 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu, sorki, że tak sobie zamieszam dla swojej wygody czytania :)w jakim czasie można przejrzeć całe swoje życie zamknąć w dziesięciu palcach zobaczyć pustkę modlitwy poszukiwać istnienia bez szczypty pewności z pogniecionej kartki moja rafleksja (głęboka i osobista!) - można zawsze w tych "dziesięciu", ale najbardziej wtedy, gdy zapada się grunt pod nogami, gdy umyka nadzieja...może "pewności" się nie znajdzie w "pogniecionej kartce życia", ale przywrócona nadzieja przyniesie pokój ducha i pomoże dalej żyć spokojnie lubię Twoje przemyślenia, bo są mi bliskie serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Agata_Lebek Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu, sorki, że tak sobie zamieszam dla swojej wygody czytania :)w jakim czasie można przejrzeć całe swoje życie zamknąć w dziesięciu palcach zobaczyć pustkę modlitwy poszukiwać istnienia bez szczypty pewności z pogniecionej kartki moja rafleksja (głęboka i osobista!) - można zawsze w tych "dziesięciu", ale najbardziej wtedy, gdy zapada się grunt pod nogami, gdy umyka nadzieja...może "pewności" się nie znajdzie w "pogniecionej kartce życia", ale przywrócona nadzieja przyniesie pokój ducha i pomoże dalej żyć spokojnie lubię Twoje przemyślenia, bo są mi bliskie serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Podobne odczucia do Krysiowych :))) Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zmiany niewielkie- i już lepiej. Wiem, że zależało panu na "życiu z przedrostkiem "bez""! Wiersz się podoba, gratuluję i nie pocieszam, bo nie mam uprawnień:) Pozdrawiam, Anna.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już nie mam co ciąć. ;) Krystyna zrobiła to bardzo dobrze. Może teraz jest czytelniejsze. Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu, sorki, że tak sobie zamieszam dla swojej wygody czytania :)w jakim czasie można przejrzeć całe swoje życie zamknąć w dziesięciu palcach zobaczyć pustkę modlitwy poszukiwać istnienia bez szczypty pewności z pogniecionej kartki moja rafleksja (głęboka i osobista!) - można zawsze w tych "dziesięciu", ale najbardziej wtedy, gdy zapada się grunt pod nogami, gdy umyka nadzieja...może "pewności" się nie znajdzie w "pogniecionej kartce życia", ale przywrócona nadzieja przyniesie pokój ducha i pomoże dalej żyć spokojnie lubię Twoje przemyślenia, bo są mi bliskie serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Mieszanie udane.:) Cieszą mnie bardzo Twoje "znaleziska" w moich wierszydłach. Dziekuję. Pozdrawiam ciepło Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mnie to cieszy Agato. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zależało na przedrostku, ale cóż....chyba "bez" jest lepiej? Pozdrawiam serdecznie (do tego nie potrzeba uprawnień ;)) Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba nie dla Ciebie Bazylu? Pozdrawiam Krzysiek
Bachencja_S. Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest czytelniejsze, ale.... Wycięła "przedrostek", który był niejasny - jednakowoż mocno mnie zainteresował. Przedrostków do "istnienia" - niewiele pasuje. To była myśl pierwsza. Ale dziś, po lekturze komentarzy, zauważyłam, że to "bez" mogło być przedrostkiem.... Tylko - do czego?....... Hmmmmm.... Szczypta pewności, czy bez szczypty pewności? Przyczepił się ten tekst do mnie...... A spać trzeba iść. Dobranoc. ;)
Judyt Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 podoba mi się, ponieważ nie są to puste wersy jakich wiele napotkałam już na tym forum gratuluję Krzysztofie tej refleksji i zgrabnego pióra, J. (:
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prowokacja to interesujące zagadnienie, jak niedopowiedzenie, niepewność. W pewnej scenie całkiem dobrego filmu niejaki Kurtz robi zapiski, widać tylko niewyraźny tekst w języku angielskim. Nie zdążyłem w kinie przeczytać. Frapowało mnie przez długi czas co tam było napisane. Kiedy w końcu dowiedziałem się, wcale nie byłem z tego powodu zadowolony. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że tak uważasz, staram się o czymś opowiadać a nie tylko używać słów. Pozdrawiam Judyto Krzysiek
Judyt Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że tak uważasz, staram się o czymś opowiadać a nie tylko używać słów. Pozdrawiam Judyto Krzysiek bardzo dobrze, chwała... J.(:płoniaście
Bachencja_S. Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz oto mamy PRAWDZIWĄ prowokację, hi, hiiiiiiii........... OK - niech będzie : bez przedrostka, ;) Reasumując : wiersz przykuwa uwagę - znaczy dobry. Pozdrowki.
Rekomendowane odpowiedzi