smętny_obieżyświat Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 noc bez ciemności światło bez słońca nic do ukrycia człowiek z życiem bez życia i trumiennych butów swąd i zagdnij za co umieram?
adam_bubak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 a nie "słońce bez światła" przypadkiem? bo światło bez słońca to nic nadzwyczajnego, zdaje się...
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jedyne co mi przywodzi na myśl, to kremacja. Tylko tytuł mi jakoś nie pasuje. No chyba, że byłby to opis spopielenia zwłok matki. Ale to wtedy taki jakiś beznamiętny. Do poczytania.
smętny_obieżyświat Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 a no nie "słonce bez światła" tylko "światło bez słońca", a i kremacja tez nie za bardzo. Każda kobieta, która mogłabym nazwać matką żyje i ma się dobrze. Ale kombinować można:)
strom Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy rebusik,ja to odbieram tak: ciężki jest żywot mamusi ale warto. wydaje mi się tylko że z tymi butami to odrobinę za grubo. szacuneczek ;-)
Judyt Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 doświadczenia zdaje się stąd ten wiersz, każdy z nas umiera codziennie, czasem bez przyczyny lub z, a tutaj widzimy tego dowód, podoba się J.(:płoniaście
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie, dla mnie, ten rebus jest nie do rozwiązania. Kojarzy mi się niezmiennie jedynie z tym, o czym napisałem wcześniej.
smętny_obieżyświat Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 może dlatego że twardo patrzysz na litery, tylko to co napisane, nic wiecej. zakładasz, że wszystko napisane jest wprost.
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 W tym sęk, że wprost przeciwnie. Szukam skojarzeń. Może za bardzo tym razem. A co do wpatrywania się w litery, to tego 'a' brakuje, czy tak miało być?
smętny_obieżyświat Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 to akurat jest zwykła literówka
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 To czemu nie poprawisz? 'Edytuj' jest z prawej strony pod wierszem. Pozdrawiam :-).
Rekomendowane odpowiedzi