Maciej_Satkiewicz Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Przejrzałem na oczy dojrzałaś na ustach krople lipcowego tańca to chyba jeżyny myślę nieuważnie skaczące litery kiedy zdejmujesz słowa jesteś wodą która dopełnia się w dłoni
Bachencja_S. Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Często w Twoich wierszach pojawia się woda..... I zawsze w kontekście intymnym... :) "kiedy zdejmujesz słowa jesteś wodą która dopełnia się w dłoni" Jakaż to prosta prawda.... Wiersz bardzo mi się podoba....
Franka Zet Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo woda, to esencja erotyczności - podobnie światło,ciepło i zapach. Woda dotyka, obejmuje, głaszcze, z niej się rodzimy. Autor ubiera się w tym wierszu w słowa i zmysły wzrok smak i wzrok [quote]dojrzałaś na ustach W końcu to nazywanie zmysłów staje się nieważne, słowa skaczą jak pchły, zdejmowane dotykiem, czuciem, życiem, wodą. [quote]jesteś wodą która dopełnia się w dłoni Dotyk zastępuje wzrok. Dotknięcie bardzo wiele znaczy, przekracza granice, powstaje płynność. Bardzo ładne.
Toby Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 "jesteś wodą która dopełnia się w dłoni" Maćku, to jest piękny kryształek :) Co dla jednych jest żywiołem, dla innych jest niezbędne do życia :)
Agata_Lebek Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Myślę nad dwiema pierwszymi.. Uważnie to jagody ;) Końcówka ładna. Wrócę.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jagody? Na górskich polankach już nie było... Ładny, nasycony, przesycony. ;)
Agata_Lebek Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 przejrzałem na oczy dojrzałaś na ustach lipcowe krople to chyba jeżyny myślę nieuważnie skaczące litery kiedy zdejmujesz słowa jesteś wodą która dopełnia się w dłoni ???
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Dziękuję bardzo serdecznie za wszystkie komentarze i za plusiki też ;) "Często w moich wierszach pojawia się woda" i rzeczywiście, często ostatnio, ale tutaj dopiero, mmm, udało się coś ciekawego - bo woda przekracza granice słowa, jest obecna w wierszu, który płynie z góry na dół, jest tu nawet talia kobiety, którą woda konotuje... ;P Doskonałe ;DDD Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi