Sfinks13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 w nocy budzą koszmary tylko twój zapach czuję ciało otula zimna kołdra to druga strona miłości jednym wszystko daje innym zostawia przepaść nie ma dla niej znaczenia mamona to życia teatr oczy kobiety hipnotyzuje prowadzi jak lunatyka latem mnie szron okrywa a ona drwi i lśni przez łzy
Fly Elika Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 13 - tko nie wiem dlaczego, ale ładny ten wiersz i choc jestem kobietą to nie wiem dlaczego i czy to teatr hipnotyzuje oczy kobiety? czy dobrze sobie myślem :)) Sfinksie czy też kołdra :)? to takie małe moje pytanie a drugie dlaczego drwi, to brzydko przecieeeż ? czy na pewno drwi ?
Sfinks13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. drwi znaczy szydzi to ładne słowo dla postrzelonej miłości mamona to życia teatr -- pieniądze to tylko błahostka, a każdego człowieka życie to teatr nic więcej, gdyż raz Bóg raz Szatan ciąga za sznurki ludzkiej figurki, tak to widzę w myśl Platona. Co do hipnozy niech zostanie jak jest , a może to zaskroniec ta miłość:):):):):))::) dziękuję za wizytę, koment i miłe słowa serdecznie i ciepło 13
Fly Elika Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 zaskroniec obrzydliwy tzn. mnie bierze obrzydzenie na tego typu określenia, co do miłośći , cóż zawsze można powiedzieć, ze postrzelone jest coś, a przypadki nie wybierają tak jakby nie miały czasu na zastanowienie... a od czego to zależy albo od kogo ..hmmm serdecznie i ciepło
Sfinks13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Fly to nic więcej jak fizyka i zawarta w człowieku energia jednak postrzelona miłość ma największe walory, gdyż nie ma początku i końca w myśl Alfa-Omega z Biblii i słów Carpe diem:):):):):):) serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 pociąga ta "postrzelona miłość", wolę od wyrachowanej, a co do teatru życia...słusznie, każdy z nas ma wyłącznie swoją rolę i od niego zależy, czy zagra lepiej czy gorzej...dopiero po ostatnim spektaklu wypłacą nam gażę :), więc starajmy się... podoba misie :) Sfinksie :):) pozdrawiam upalnie bez "postrzału" :)
Pablo_Pikaso Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 powiało... barokiem? tak myślę Sfinksie zimna kołdra nie ma raczej paradoksalnego znaczenia ale w kontekście wiersza brzmi 'oksymoronowo' podobnie jak szron latem, drwina na ogół zakrapiana uśmieszkiem a tu łzami... ale przecież świat jest tak właśnie złożony że nie wszystko da się zinterpretować jednoznacznie (a może nawet nic bo czasem białe bywa czarne) a wiatr to już na pewno zmienny w tytule tak meteorologicznie ale bardzo trafnie w odniesieniu do wiersza i przełożeniu na życie szacun
Sfinks13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu jak zawsze dziękuję za odwiedziny i skromną lekturę, a i cieszy , że się podoba No ta gaża pewnie po antrakcie i styk aktor znikł, jak w teatrze serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Pablo i dziękuję za wyczerpujący komentarz, ale wielka szkoda , że nie Romantyzmem:):):):):): szacun 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,,byłam i się zmyłam" och LadyC tutaj Ty jako pierwsza powinnaś mi dać po głowie, a Ty milczysz, a to wielka szkoda, ale cóż i chyba mnie tak kochasz , jak ta kołdra, ale jak mawiają lepsze to niż nic. serdecznie i ciepło za bycie 13
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 To wynika z osławionego instynktu "wicia gniazda" (są tacy co twierdzą, że to wyrachowanie), ponoć Panie z tymże innych biorą na mężów innych na kochanków a kochają siebie. Miłego...
LadyC Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,,byłam i się zmyłam" och LadyC tutaj Ty jako pierwsza powinnaś mi dać po głowie, a Ty milczysz, a to wielka szkoda, ale cóż i chyba mnie tak kochasz , jak ta kołdra, ale jak mawiają lepsze to niż nic. serdecznie i ciepło za bycie 13 A czy ja młotkowa jestem, żeby zawsze dawać po głowie?? Była, się zamyśliłam i nadal myślę ;) Miewam też i tak, że nie zawsze się dzielę myślami Pozdrówki LadyC PS A kocham kocham - jak ogień wodę ;))
Sfinks13 Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mirosławie dziekuję za wgląd i komentarz serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,,byłam i się zmyłam" och LadyC tutaj Ty jako pierwsza powinnaś mi dać po głowie, a Ty milczysz, a to wielka szkoda, ale cóż i chyba mnie tak kochasz , jak ta kołdra, ale jak mawiają lepsze to niż nic. serdecznie i ciepło za bycie 13 A czy ja młotkowa jestem, żeby zawsze dawać po głowie?? Była, się zamyśliłam i nadal myślę ;) Miewam też i tak, że nie zawsze się dzielę myślami Pozdrówki LadyC PS A kocham kocham - jak ogień wodę ;)) No jasne ogień i woda ciekawe porównanie do miłości i do złości:):):):) dziękuję za komentarz i wizytę serdecznie i ciepło 13
Rekomendowane odpowiedzi