H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 pamiętam kiedy rodził się chleb pisałeś do niego głód jak muzykę milczenie i słowa ta sama bezradność wobec czasu wokół trawy zapachniały ogniem i podniosły się dymem myślę o drzewach chcących uciec z wiatrem ziemia niewolnica trzyma je za nogi
Marcin Katulski Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Początek i koniec niezły. Środek chętnie bym podarł. Pozdrawiam.
nAzGuL22 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgodzę się z przedmówcą. Praktycznie ciężko stwierdzić, o czym tak naprawdę autor pisze. milczenie i słowa ta sama bezradność wobec czasu To, jak na ciebie Lecterku, jest dramatyczne :)
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Darcie środka, ze względu na występujące w nim ptactwo - jest prawnie zabronione (rozporządzenie ministra środowiska z 28.09.2004 r. w punktach dotyczących " niszczenia siedlisk i ostoi " oraz " umyślnego płoszenia i niepokojenia ")... ; ) Dzięki.
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dramatyczne, to są opady deszczu, wiersz może być co najwyżej gniotowaty... ; ) Dzięki.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Właśnie fragment z ptactwem budzi moje wątpliwości, ale nie tyleż opowiadam się za "podarciem", co potrzebuję wczytania się, wgryzienia... Początek zaś zdumiewa i czaruje (włącznie z początkiem drugiej strofy) :)
Bea.2u Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecter, kurczę, znowu ogień. strażaka trzeba będzie tu zatrudnić na stałe ;)
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaczyna się oczarowaniem a kończy gryzieniem... : )) Dzięki, Kasiu.
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecter, kurczę, znowu ogień. strażaka trzeba będzie tu zatrudnić na stałe ;) Mam chyba piromańskie skłonności - muszę z kimś o tym porozmawiać... ; ) Dzięki, Bea.
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam podobnie, choć mniej drastycznie... Ale coś mi się w tym środku kupy nie trzyma, brzydko powiem ;)
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam podobnie, choć mniej drastycznie... Ale coś mi się w tym środku kupy nie trzyma, brzydko powiem ;) No nie...znowu ptactwo... ; ) Właśnie się obraziłem, zabieram skrzydlate potwory i idę do domu... : )
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fochuje się! No proszę! Obrażalski ;) Może jeszcze mnie do kąta wstawicie?
Agata_Lebek Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza zwrotka oprócz tego, że przywołuje zapach pieczonego chleba i obrazy z dzieciństwa jest dla mnie wprowadzeniem w realia świata materialnego i początkiem "przyziemnej" klamry, która zcala się z końcówką wiersza. W drugiej najbardziej zastanowiła mnie symboliczna czwórka ;) wszechświat materialny, cztery pory roku, cztery strony świata, cztery wiatry, cztery wieki ludzkości, , racjonalizm, mądrość, wola, sprawiedliwość, zrozumienie, tolerancja, mężczyzna, kobieta, krzyż ... Dużo z niej można wyczytać, a milczenie i słowa są kontrastowym tłem do bezradności wobec czasu. Ciekawe połączenie świata ziemskiego z niezależnym od naszego poznania i świadomości. Zakończenie na miarę Mistrza ! :) Na szczęście Topole pylą i w tym ich wolność i jednocześnie przywiązanie. Gorzej dla alergików ;) I znowu ta metafizyka, jak Ty to robisz Piotrze !:)? Fajny wiersz. Podoba się bardzo tym razem ;) Buziak z języczkiem :DDD
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bezwstydnica!
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fochuje się! No proszę! Obrażalski ;) Może jeszcze mnie do kąta wstawicie? Nie ma takiego kąta, który wytrzymałby ( w stanie nienaruszonym ) obecność tostera, dłużej niż trzy sekundy...; ) Fochuję się, bo ptactwo ze stresu przestało kołować - a o śnieniu zmatowiałym, już w ogóle nie ma mowy... ; ) Wrrr...
Agata_Lebek Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bezwstydnica! Wstyd mam zakryty spódniczką :D
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 [quote] Nie ma takiego kąta, który wytrzymałby ( w stanie nienaruszonym ) obecność tostera, dłużej niż trzy sekundy...; ) Jest taki kąt ;D Rozwarty ;)
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza zwrotka oprócz tego, że przywołuje zapach pieczonego chleba i obrazy z dzieciństwa jest dla mnie wprowadzeniem w realia świata materialnego i początkiem "przyziemnej" klamry, która zcala się z końcówką wiersza. W drugiej najbardziej zastanowiła mnie symboliczna czwórka ;) wszechświat materialny, cztery pory roku, cztery strony świata, cztery wiatry, cztery wieki ludzkości, , racjonalizm, mądrość, wola, sprawiedliwość, zrozumienie, tolerancja, mężczyzna, kobieta, krzyż ... Dużo z niej można wyczytać, a milczenie i słowa są kontrastowym tłem do bezradności wobec czasu. Ciekawe połączenie świata ziemskiego z niezależnym od naszego poznania i świadomości. Zakończenie na miarę Mistrza ! :) Na szczęście Topole pylą i w tym ich wolność i jednocześnie przywiązanie. Gorzej dla alergików ;) I znowu ta metafizyka, jak Ty to robisz Piotrze !:)? Fajny wiersz. Podoba się bardzo tym razem ;) Buziak z języczkiem :DDD Pięknie splotłaś zapach pieczonego chleba z pyleniem metafizycznych topoli... : ) Skrzydlatą czwórkę na razie przeniosłem na " parapet ", żeby się odstresowała - może jeszcze do niej wrócę...; ) Dzięki, Agatku. Wolny, przywiązany i lekko...zmieszany... : )
H.Lecter Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest taki kąt ;D Rozwarty ;) Taaak...rozwarł się, bo nie miał wyjścia...; )
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już nie rób ze mnie takiego terminatora ;)
Rekomendowane odpowiedzi