Kasia_Szymańska Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 nie, nie da rady, nie mogę przypomnieć sobie, który to klawisz, mimo że kiedyś to do mnie po nucie przychodziło, a stawy w mych palcach jakby stężały - nie wystarczyło jak dawniej rozegrać się, odszukać w kartkach właściwego znaku; bo z muzyką jest jak z dobrą poezją: dla taktu rzuca się wzrokiem, by od początku można było słuchać; bo jak tu spośród tych czarnych rządków wybrać, która to nuta, jaka barwa dźwięczy w tej kadencji; więc chodź, drżącą ręką sprawdź, jak w cichych vibratach pęka to jasne piękno
H.Lecter Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Wiersz ładny, klarowny, dobrze poskładany ale jest też w nim trochę upozowania, od którego wieje chłodem. Przeczytałem z przyjemnością ale i dystansem. Majowa " Mimesis " wytargała mnie mocno za uszy i tego mi trochę brak... : ) Dobre.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gratuluję wiersza. Piękny. Pozdrawiam.
Franka Zet Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Delikatnie rymowany, nieregularny jak muzyka i muzycznie napisany Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to "wybrać" brzmi wyżej. Jestem oczarowana :)
JacekSojan Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 " który to klawisz, mimo że kiedyś to do mnie po nucie przychodziło," - no właśnie, który? i o czym to? tyle tu strojenia a muzyki nie słyszę... J.S
mały_dzielny_toster Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie podoba mi się. Nie mam się do czego przypiąć, ale nie podoba mi się. Ale minusa nie dam, nie zasługuje.
LadyC Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tytuł: Opus 1 Na czym Pani gra Jakoś tak mnie zaciekawiło Pozdrawiam LadyC
Tomasz_Piekło Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Proszę się nie obrazić, ale gdyby zmienić "rozegrać się" na "rozebrać się", to myślę, że dodało by to smaku wierszowi.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytanie tylko jakiego, Panie Tomaszu? Myślę, że "rozgrywanie się" można (wobec tego "dla taktu") potraktować jako instrumentację. Co Pan na to?
Tomasz_Piekło Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytanie tylko jakiego, Panie Tomaszu? Myślę, że "rozgrywanie się" można (wobec tego "dla taktu") potraktować jako instrumentację. Co Pan na to? Propozycja podmiany była z przymrużeniem oka, oczywiście. Tak też potraktowałem. Tyle że wiersz jest prawie tak dostojny jak muzyka klasyczna, a ja bym chciał trochę rocka na przykład, ale to nie ma znaczenia. Osobiste preferencje chwilowe.
Norman_N. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę się nie obrazić, ale wg mnie tylko "rozegrać się". W żargonie muzycznym często używane, rozbieranka zepsuje smak. Ładny, "muzyczny" wiersz.
Tomasz_Piekło Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę się nie obrazić, ale wg mnie tylko "rozegrać się". W żargonie muzycznym często używane, rozbieranka zepsuje smak. Ładny, "muzyczny" wiersz. Proszę przeczytać komentarz wyżej.
Norman_N. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeczytałem, wszystko jasne.
Norman_N. Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Pani Kasiu, po co ten "bruk zamiast ideału" tak jak napisałem wyżej - ładny, "muzyczny" wiersz. Pozdrawiam
Tomasz_Piekło Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aha to Doda gra rocka a Rubik się rozbiera;) Idealnie.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Piękne to strojenie fortepianu.. ;
Rekomendowane odpowiedzi