Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zda się duża, a taka mala, czekająca gorącej pieszczoty. Słabością chłopa natychmiast zwala, a jej nogi - zaiste gotyk. W biuście barok, w najwyższym stylu, reszty słowa niegodne opisać, kształty bioder, to delta Nilu. Ech, do takiej to trzeba wzdychać, A wzdychałbym pewno do dzisiaj, pragnąc listek figowy jej urwać, lecz widziałem, jak tusz z rąk wypadł i krzyknęła krótko "O kur..!". Ale nic to, mówię. Jak rycerz się rzucam, by podnieść i podać, a nad głową głosik znów słyszę: "Cześć, dziękuję, jezdem z Krakowa". Powaliła swoim słownictwem, więc odszedłem robaka chcąc zalać. Niechaj innym w każdą noc śni się. Ja bastuję i zaraz spie... uciekam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 :-). Pozdrawiam i do poczytania.
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jacku, fajnie się czytało...z uśmiechem :-) serdecznie pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ot od poczytania - dzięki Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wprowadziłem korektę - może lepiej :) Pozdrawiam Jacek
egzegeta Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 ostatni wers zapisałbym tak: Ja bastuję i zaraz spie... się oddalam. albo Ja bastuję i zaraz spie... oddalam się. Fajne, też miałem kiedyś taki przypadek i w wierszyku go namalowałem. Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 taka mała, a łzy takie ogromne... skrywasz przez "pinky" dres, w szponach tuszcałym sobą (jak Peszek) grasz... bowiem, znów w kieszeni poranił cię nóż. ;))) Świetne. Pozdrawiam. P.S Wkradła Ci się chyba literówka. Nie powinno być "pragnąc"?
Magda_Tara Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 świetny Jacek :D świetny HAYQ :D zabieram, można? :))
Anna_Para Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Świetna satyra. Leciutko, wesolutko, a sprawa- ważna! Pozdrawiam i także poprawiłabym na "pragnąc". Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za sugestię ale rytm kładzie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciągle grają jak gdyby na scenie na policzkach rozlewa się tusz by ktoś spojrzał i wreszcie docenił ale czasem dają na luz dzięki poprawiłem :))) Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję grozi mi samouwielbienie :))) trzeba nawet jak się podoba Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak pisać lekko to pozornie łatwe Pozdrawiam Jacek
emil_grabicz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jacku, bardzo dobre a za zwrotkę: "A wzdychałbym pewno do dzisiaj, pragnąc listek figowy jej urwać, lecz widziałem, jak tusz z rąk wypadł i krzyknęła krótko „O kur..!”. ... dostajesz ode mnie puchar przechodni "Złotego Kałamarza" za zwięzłość, soczystość i wrażenia poza konkursowe... hahaha Biorę w obronę dziewki ze wsi... chociaż jezdem z miasta cha, cha, cha, Rżą rumaki i rycerze kiedy dziewki na klepisku klepią wdzięcznie białe zady w zastodolu i na rżysku... Weszło dwoje wprost do gumna, młody, w nowych gumnolepach, wyjon bata zza siermięgi i w pęciny ją poklepał śmignął surdut, spadła halka, dziewczę hoże w paniczyka wbiło ostre, zdrowe zęby i... ruszyła bijatyka. Nie ma to jak dziewki z sioła, pod się duże kładą kęsy i na zwis pazernym okiem aż trzepoczą u nich rzęsy. Panicz batem nie wywija jeno łypie zlękłym okiem, dziewka siadła jak na zydlu, raz od tyłu a raz bokiem... Myszy w gumnie aż struchlały. Chyba koniec nastał świata! Dziewka siadła mu na głowę, sama teraz strzela z bata! Panicz jeno końca czeka, bo już tchu brakuje w miechach, ona płonie, dudnią skronie, jęczy w gumnie każda decha. Młody Junak - nieprzytomny. Dziewka wstała i aż dyszy! - Ty lebiego, anemiku! - Niech ci bata zeżrą myszy! :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Emilu: dzięki za ocenę i super wiersz śmiałem się głośno:)))) pozdrawiam serdecznie Jacek
zak stanisława Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 nareszcie coś na wesoło, Jacku, Emilu- ukłony w waszą stronę, bo ostatnio ckniło mi się za tym, Jacku, świetny, prawdziwy, i szkoda że aż tak... jest! pozdrawiam ciepło
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu dzięki aż nie wiem co powiedzieć, że Ci się ckni za tym :))) Pozdrawiam Jacek
zak stanisława Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu dzięki aż nie wiem co powiedzieć, że Ci się ckni za tym :))) Pozdrawiam Jacek heheh, ty mnie za słowa nie łap:P i za jężyk też, :))) za wesołością się ckni:))))) cmook
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu dzięki aż nie wiem co powiedzieć, że Ci się ckni za tym :))) Pozdrawiam Jacek heheh, ty mnie za słowa nie łap:P i za jężyk też, :))) za wesołością się ckni:))))) cmook nawet nie myślałem o łapaniu ale jeśli już, to jeśli się kiedyś spotkamy, - ewentualnie za co? :)))))) pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi