Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zgadzam się, miłość to fix na wszystko. W niej i szczerość i kłamstewka (nie kłamstwa) i nadzieja znajdą sobie miejsce. Jednak w miłości nadzieja ma wartość, która szczerość sobie lekceważy, jest zawsze "górą" :-)
    • @aniat.Akurat brak mi czasu, chwili, bo ważne sprawy były Ale te słowa, z twojego wiersza, naprawdę mnie zachwyciły... A były proste - wymowne i uczuciem przepełnione Choć szybko czytane i przypadkowo, na forum znalezione...   Może potem będzie chwila, by się pochylić i napisać Ci jakieś mądre słowa by pochwalić? Czy na coś zwrócić uwagę? Ale często pierwsze wrażenie jest najważniejsze? Już zostaje w secu? Umyśle? No tak myślę...
    • @aniat. Piękny wiersz i bardzo dobrze skonstruowany wokal duetu.  Nie wiem skąd ten fragment ciszy, bo mnie się to jeszcze nie zdarzyło. Być może skrócona wersja? W CapCut można precyzyjnie dopasować ścieżkę dźwiękową (mp3) z "okładką", ale widzę że to dzisiejsze dzieło.   Muzyka wiele dodała. Poza melodią, wykreowała/ dała życie tej parze, co zasadniczo wzbogaca wrażenia odbiorcy. Dziękuję Ci za tę piosenkę, gratuluję. Pzdr
    • @wiedźma zgadzam się z przedmówcą, że jeśli szczerość nie jest siostrą prawdy... to chyba jakaś podrzucona siostra przyrodnia z niej ;) Jest jeszcze inna ich siostra - Miłość - szczerość pełna może być tylko w miłości, która wygładza ewentualną szorstkość tej pierwszej. Jak dla mnie: za srogi osąd nad szczerością.
    • @Toyer fajny wiersz! Ale właśnie nie, nie zorientuje się, bo to co dobre i oczywiste uważamy za pewnik! ;)  Może lepiej zostać: błyskawicą? ostem? swędem? przesoleniem? bezdechem? ;) Pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...