Puszka Balbinki Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Dlaczego łzy Dlaczego teraz Był przecież spokój Uregulowane nic Nie było marzeń Było ostatecznie Pytania w przestrzeniach teoretycznych Nigdy przyziemne Byle jakie Domowe To nie tu problem Zima To za płotem Nas nie dotyczy Dlaczego teraz Odwracamy głowę Bo mali Bo śmieszni Nic nas nie zmieni Ani nasz ból Ani Jego cierpienie Krzyk Nikt nie słyszy Stanął w gardle Dlatego ta cisza Strach ma człowiek Może się pomylił
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 nie umiem zrozumieć ...i pewnie dlatego trudno coś tu znaleźć, może później:)W każdym razie peryfraza niewypowiedzianego słowa(krzyku) mi się podoba. Strasznie szybko się pędzi do przodu w trakcie czytania - nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale przydałby się ktoś kto by to wyrecytował( moim zdaniem podział na strofy zawsze daje jakieś naturalne przerwy, które ułatwiają czytelnikowi wejście w rytm, czy są jakiś znakiem przestankowym- ale poeta jest panem) pozdrawiam
Puszka Balbinki Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz racje. Moze pozniej. Moze przestane tak pedzic. Pozwalam jednak na powolne czytanie. Moze pozniej? ok Pozdrawiam wzajemnie
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Masz rację, nic nas nie zmienia, chociaż myślę, że jednak nie pomylił się. Często tu ludzie piszą o zbyt dużej dosłowności tekstów, tutaj jednak odnoszę wrażenie, że wiersz zbyt wiele chcę ukryć, lub może po prostu brakuje w nim jednego Słowa. Pozdrawiam i do poczytania.
teresa943 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 odnoszę wrażenie, że brakuje tu zdecydowanej pointy na pytanie "dlaczego", ale wola Autora... a całość wg mnie świetnie oddaje zagubienie człowieka z labityncie nieustannych "dlaczego"... odpowiedź jest prosta, jeśli zna się znaczenie... jedynego SŁOWA! serdecznie i ciepło :)
Puszka Balbinki Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakie slowo proponujesz ukrywanie to taka ludzka czynnosc pod wplywem strachu dzieki za rozmowe
Puszka Balbinki Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pieknie jezeli SLOWO nas oswieca czasem sa jednostki , ktore potrzebuja wiecej czasu Usciski z labiryntu uczuc Pa
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 jednak tu wróciłem by więcej zrozumieć i udało się, dziś wygląda to znacznie lepiej, o wiele więcej znalazłem. brawo za emocje:) ja przynajmniej czuję się tu bardzo "swojsko" i pytanie są znajome. ostatnie dwa wersy: nigdy nie wiemy czy to co jest straszne jest naprawdę straszne... czy to co wydaje się dobre jest dobre...eh trochę szkoda, a może nie:) nie wiem:) Pozdrawiam:)Nikodem
Puszka Balbinki Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawdy nie zna nikt, ale Twoje swojskie samopoczucie to powod do radosci Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi