teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony przeciekając żalem padam w ciemności co krok na duchu twoja cierpliwość podnosi za horyzontem wytrwale wychodzi na drogę wypatrując majaczy we mgle przyćmiony ognik przywołuje chyba zawierzę i pójdę --------------------------- druga wersja warsztatowa --------------------------- twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony przeciekając żalem padam na duchu w ciemności co krok twoja cierpliwość podnosi za horyzontem wytrwale wychodzi na drogę wypatrując majaczy we mgle przyćmiony ognik przywołuje chyba zawierzę i pójdę
BARBARA_JANAS Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony co krok na duchu zawsze podnosi twoja cierpliwość za horyzontem wytrwale wychodzi na drogę wypatrując majaczy we mgle przyćmiony ognik i przywołuje chyba zawierzę i pójdę Tak dla mnie Teresko. Ciachnęłam przesyt... ale takie moje zboczenie... Magiczny klimat zagrałaś... Też bym zawierzyła i poszła... Pozdrawiam serdecznie
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 "Magiczny klimat zagrałaś... Też bym zawierzyła i poszła..." Cóż można dodać?... Jestem za. Pozdrawiam serdecznie. Miłego...
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony przeciekając żalem padam w ciemności co krok na duchu twoja cierpliwość podnosi za horyzontem wytrwale wychodzi na drogę wypatrując majaczy we mgle przyćmiony ognik przywołuje chyba zawierzę i pójdę podoba mi się i zatrzymam :) a jeżeli cokolwiek zmieniałabym to tylko tyle
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Basiu, ależ po to jest warsztat i dobrze, że coś sugerujesz. Cieszę się, że Ciebie też pociąga to...zagranie :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z całego serca dziękuję za Twoje "za". Serdecznie pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony przeciekając żalem padam w ciemności co krok na duchu twoja cierpliwość podnosi za horyzontem wytrwale wychodzi na drogę wypatrując majaczy we mgle przyćmiony ognik przywołuje chyba zawierzę i pójdę podoba mi się i zatrzymam :) a jeżeli cokolwiek zmieniałabym to tylko tyle Cieszy podobanie i zatrzymanie :) Sugestia bardzo mi się przyda, bo właśnie nad tymi miejscami się zastanawiałam. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 dokleiłam drugą wersję warsztatową, będę wdzięczna za pomoc w wyborze lepszej, z góry dziękuję :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 nie gniewaj się za moje 3 grosze :) twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony przeciekając żalem padam na duchu w ciemności co krok twoja cierpliwość podnosi wytrwale wychodzi za horyzontem na drogę wypatrując majaczy we mgle przyćmiony ognik przywołuje chyba zawierzę i pójdę nie ukrywam, tę wersję mnie czyta się lepiej :) pozdrawiam ciepło :) Bożena
adam_bubak Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja stawiam na pierwszą - jest czytelniejsza troszkę mnie irytują inwersje, ale z drugiej strony.... podoba mi się, puenta wyprowadza go na prostą tak, że po przeczytaniu zostaje coś więcej niż obrazowanie :) Pozdrawiam Adam
Sfinks13 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 pierwsza wersja bardziej do mnie przemawia bardzo ładnie serdecznie i ciepło 13
paper_doll Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 całkiem udane, gdyby nie inwersje, w kwestii wersyfikacji druga wersja lepsza.twój świat to dom z błękitnym dachem pachnący chlebem i zatroskaniem taki rodzinny gdy ja gdzieś zagubiony przeciekając żalem co krok padam w ciemności twoja cierpliwość podnosi na duchu wytrwale wychodzi za horyzontem wypatrując na drogę majaczy we mgle przywołuje przyćmiony ognik chyba zawierzę i pójdę
Magda_Tara Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 bardzo dobrze się czyta :)) drugi na długim oddechu, piękny, Teresko Z Cyferkami Krysiu :*
teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja stawiam na pierwszą - jest czytelniejsza troszkę mnie irytują inwersje, ale z drugiej strony.... podoba mi się, puenta wyprowadza go na prostą tak, że po przeczytaniu zostaje coś więcej niż obrazowanie :) Pozdrawiam Adam hmm...jednych irytują inwersje, inni je lubią...trudno dogodzić, a ja piszę jak czuję... cieszę się, że podoba się i że coś zostaje...o to własnie autorowi chodzi:) dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i Ty za pierwszą? to już dwa głosy :) cieszę się, że przemawia :) dziękuję serdecznie cieplutko pozdrawiam :) Krysia
teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem, że wesyfikacja sprzyja drugiej, ale podoba się pierwsza...zobaczymy, co powiedzą inni; dziękuję za sugestie, są bardzo cenne... serderdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rozumiem, że optujesz za czytaniem bez wysiłku... czyli pierwsza wersja ma 3 głosy...poczekam cierpliwie :) dziękuję Madziu za "piękny" :))))) cieplutko pozdrawiam- Krysia
Baba_Izba Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Czwarty głos za pierwszą. "gdzieś zagubionyprzeciekając żalem" Krysiu, nie wiem czy trafnie: mnie lepiej by pasowalo "ociekając"; "nasączony", czy coś w tym rodzaju. "Przeciekając" kojarzy mi się z czymś dziurawym. Ładny, dla mnie szczególnie :"pachnący chlebem i zatroskaniem". Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe...to chyba przegłosowane :) a co do "przeciekając żalem"...można i tak, jak podpowiadasz, ale tu właśnie chodzi o "dziureczki", które mimo woli "puszczają" długo skrywany żal... cieszę się, że Ci się podoba. Bardzo dziękuję Izo. Ślę cieplutkie i pachnące świeżym chlebem pozdrówki -Krysia
Magda_Tara Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Krysiu, drugi, drugi, właśnie tak głęboki oddech i... leeeeeci :D :))
Rekomendowane odpowiedzi