JacekSojan Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 komu do czego schizofreniczne obrazy waga zużytych przedmiotów liźnięte filozofie ja odmienione przez wszystkie przypadki rozmnożone i sklonowane na wszystkich planetach we wszystkich językach wiersz monolog wariata albo idiotki wirus wyobraźni paszport do świata klucz do człowieka odcisk linii papilarnych w archiwach czasu na szkolnych świadectwach rosnącego Boga wiersz promień lasera ślący komunikat w odmęty kosmosu - żyjemy pod presją śmierci mówimy do siebie by siebie przekonać gdzie już jesteśmy po tej czy po tamtej stronie
basia gowska Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 cuż za kryzys egzystencjonalny i zasępione czoło nad losem... tak, ludzkość wielkimi krokami zmierza do monstrualnych tekstów i zapętleń syntaktycznych tudzież baloniastych egotworów dlatego należy skutecznie grać na flecie i długo smakować gorzką czekoladę z chilli ale z rolą wierszy w przyrodzie to przesadziłeś Jacku drogi pozdrawiam gorzko-piekąco też zadumana
JacekSojan Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 basia gowska "dlatego należy skutecznie grać na flecie i długo smakować gorzką czekoladę z chilli" ------------------------------------------------------------------------------------ - lubisz to samo co ja, choć niekoniecznie w roli czynnej... :) czasami trzeba odsunąć się jak nadalej od tego, w czym się tkwi po uszy... a wtedy po powrocie tylko flet i czekolada, czekolada i flet! :) J.S
Bea.2u Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. autodestrukcja powrót do prosotej wpowiedzi guano Różewicza. w telegraficznym skrócie pozdrawiam :) /idiotka z wirusem wyobraźni PS jakaś wirusowa destrukcja zaczyna tu panować. pisanie o pisaniu, pisanie o czytaniu, czytanie o umieraniu, umieranie w pisaniu
Ewa_Kos Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 w puencie zawarte pytanie bez odpowiedzi i bez nadziei na takąż.Wersy oznajmują w zamyśle zdają się mówić "i co z tego"? Dla mnie interesujący tekst :)) Pozdr. Ewa.
JacekSojan Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Stefan Rewiński; bez owijania - daje w łeb! :)) J.S
JacekSojan Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Bea.2u. z amoku pisania warto się wybudzić metajęzykiem; deontologia musi mieć swoją chwilę... :) J.S
Bea.2u Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. deontologia to raczej wciąga, nie kończy się na chwili autodetstrukcji mnie wiersz przypomina wielką implozję literacką, aż ciekawa jestem dalszego ciągu. pozdrawiam /b
H.Lecter Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Prakseologiczne podejście do prakseologii, które wywraca ją do góry nogami... ; ) żyjemy pod presją śmierci mówimy do siebie by siebie przekonać gdzie już jesteśmy po tej czy po tamtej stronie W tym ujęciu, jakiekolwiek " mówienie " ( niezdyscyplinowane i niedoskonałe ) przynosi efekt. Mrowisko tknięte erozją prakseologii oznacza koniec " społeczności " i pojedyńczej mrówki. Eee... nie, Jacku - mrówki nie stać na to... ; ) Autodestrukcja w wierszu, to raczej krótkotrwała wycieczka w destrukcję i powrót z przeświadczeniem, że " co cię nie zabije, to cię wzmocni "... ; ) : )
Franka Zet Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Siara i wszystko jasne. A ja się tak męczyłam, co z tym pisaniem...;) Dodam jeszcze coś tym razem w stylu Stefana Rewińskiego - zaciekawił, naprawdę, bardzo.
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tak...daje w łeb... :) Do zobaczenia jutro na Porcie...:D
Rachel_Grass Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 gada do mnie, ale nie mówi.
Rekomendowane odpowiedzi