Waldemar Talar Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 piekło niebo - dwa słowa bardzo ze sobą skłócone odwiecznie walczące o te trzecie które je rozdziela i jest od nich piękniejsze bo nazywane jest życiem
Stansisław Kłapouchy Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Słabe nudne banały truizmy. Warsztat słaby, ale pada deszcz więc czytam ...
otto m Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 jako rozdzielające winno być nazwane czyśćcem ale czy to to samo co życie? i jak porównywać coś nieporównywalnego - krzyknęła mrówka do słonia
Grażyna_Kudła Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja rozumiem niebo z piekłem o czyściec raczej by nie walczyło szatan walczy o duszę kiedy jeszcze ona jest w człowieku często po czyjejś śmierci mówi się że Bóg powołał go do siebie a więc to jest walka o życie podoba mi się wyniesienie piękna życia ziemskiego nad niebiańskie bardzo realne podejście bo po cóż zachwycać się tym co niepewne jeśli można cieszyć się tym co się ma a nie zawsze docenia ja bym tylko pomyślała nad ostatnim wersem bo z niego wynika jakby- było piękniejsze tylko dlatego że jest nazywane jest życiem a chyba nie nazwa stanowi o pięknie które chciałeś w wierszu wysławić pozdrawiam serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Bardzo ciekawa inspiracja, można zamyśleć się serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. godne zamyślenia przesłanie, co prawda zakończenie może budzić wątpliwości jak zauważyłam w komentarzach wyżej, ale wydaje mi się, że Autor chciał podkreślić, że życie jest namacalne tu i teraz, a im będzie piękniejsze (w sensie dobra), tym lepiej, bo to właśnie od tego jak żyjemy, zależy, gdzie trafimy... serdecznie pozdrawiam Waldku :) Krysia
Judyt Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 cudnie Waldemarze, jest zachwyt, J.(:
aluna Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Waldku wprost ...a takie ważne dla nas! Nic więcej nie trzeba , co tu roztrząsać?! Jasne...dla mnie! Serdecznie!
Rekomendowane odpowiedzi