Kamertonka Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 obudziła się znów na głodzie ten krąg nawracającej pustki ssanie wewnętrzne krzyk wydarty przez zaciśnięte usta strach przed otwarciem oczu nadzieja że przy zaciskaniu pięści poluzują się powieki by nabrać odwagi na skok w dnia przepaść rozgląda się wkoło by coś przytulić kogoś pogłaskać ciepła odrobinę przyjąć i oddać z nawiązką paznokcie wrzynają się w dłonie mimo że sen obgryzł paznokcie zostały ogryzki kobiecości codziennym nawykiem wyczołga się z łóżka i dotrze do lustra znów wymieni wszystko z tą małą która od wczoraj zachłannie wyczekuje
okruszek i orzeszek Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 poruszasz bolesny problem uzależnienia i dobrze, bo on naprawdę istnieje i jest przerażający...trzeba o tym mówić serdecznie pozdrawiamy :):)
Kamertonka Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 dziękuję panowie za zerknięcie dla delikatnego rozjaśnienia zawiłości owszem chodzi tutaj o głód ale tylko (albo aż) głód czyjejś obecności w amoku samotności i codziennym oglądaniu jej w lustrze jedynym wymienniku ciepłego spojrzenia serdeczne poozderko
teresa943 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 skąd ja to znam? chyba z życia...tak właśnie jest z samotnością, pragnie niby niewiele, a dla niej to tak dużo; zrozumieć to może tylko ten, kto choć trochę był samotny (i tu nie chodzi o dosłownść, bo można czuć się samotnym nawet wśród bliskich)rozgląda się wkoło by coś przytulić kogoś pogłaskać ciepła odrobinę przyjąć i oddać z nawiązką ładnie oddałaś to "nieme żebranie"; lubię Twoje wiersze, bo są pełne uczucia serdecznie pozdrawiam :):)
Judyt Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 no tak...dobry tekst, ale proponowałabym zmienić\tytuł, dlatego, że za dużo depresyjności wywołuje, może to takie larum tych czasów, serdecznie J.
Sfinks13 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 ciekawe przesłanie ponieważ jest w nim wieloznaczność, co może np oznaczać głód, samotność,monotonie i wiele jeszcze skojarzeń serdecznie 13
Kamertonka Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuje za uwagę o uczuciach myślę że człowiek bez uczuć to paradoks miło mi Ciebie gościć i mam nadzieje że następnymi razami też zainteresuję
Kamertonka Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. noooooooo mogłabym ew przedagonalną wymazać ale już chyba nie warto w mojej głowie była to wł przedagonalna wizja i okienko lustra w którym jest z kim wymienić "walutę" uczuć ale uwagi mile widziane dzięks i pozer
Kamertonka Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak niech żyje wieloznaczność i dowolność interpretacji bardzo mi się podoba takie podejście ściskam
Rekomendowane odpowiedzi