Krzysztof_Kurc Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Przez niespotykanie zimowe rękawiczki nieufności spojrzenie zaspało w wyczekiwaniu Przez granicę stołu za krótkie ramiona dotkliwie samotne uśpione ciszą Przez szybę twojej twarzy widzę brzeg stawu z uporem odpycha zieloną wyspę
Fagot Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Ciekawe zestawienia słów: rękawiczki nieufności czy twarzy szybę. Dobry posiadający własny klimat wiersz Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję i pozdrawiam. KKK
jacek_krajl Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 rękawiczki nieufności? dotkliwie samotne ciszą uśpione? twojej twarzy szybę? no co Pan? J
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja co? Pozdrawiam KKK
joaxii Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Byłoby bardzo ładnie. Tylko po co takie nagromadzenie słów?? Niespotykanie zimowe rękawiczki nieufności to jakaś masakra. Podobnie - niepotrzebny wyraz "dotkliwie" przy samotnych ramionach. Samotność zazwyczaj jest dotkliwa. Po co inwersje w takich ilościach? Ewidentnie do przycięcia i doszlifowania, bo warto o ten tekst powalczyć. Pzdr., j.
Franka Zet Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Joaxii ma sporo racji jeśli chodzi o inwersje. Twoje wiersze to ciekawe pomysły, dla mnie niestety często przedobrzone. Ten podoba się, stoi w tafli szkła. Tylko te inwersje - proponujęPrzez niespotykanie zimowe rękawiczki nieufnościspojrzenie zaspało w wyczekiwaniu Przez granice stołu za krótkie ramiona dotkliwie samotneuśpione ciszą Przezszybę twojej twarzy widzę brzeg stawu z uporem odpycha zieloną wyspę Pozdrawiam :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do inwersji zgoda, jednak wydaje mi się, że z ilością słów nie przesadziłem, wszystkie są potrzebne. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Korzystam z Twojej pomocy i zmieniam. Pozdrawiam KKK
Franka Zet Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Fajnie, że się przydałam. Odjęcie inwersji powoduje, że wiersz ma silniejszą konstrukcję - to dobre przy tak delikatnym temacie, zresztą ładnie poprowadzonym. Pozdrawiam majowym wieczorem :)
Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 od granicy stołu przez szybę twojej twarzy widzę brzeg stawu z uporem odpycha zieloną wyspę Dla mnie tyle tym razem :)) To wystarczy na plusk ;) Można jeszcze wprowadzić do ostatniego wersu duże litery, wtedy będzie też o Irlandii. Ciepłonocnie.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzisiaj staw miał inny kolor, cieplejszy. Kobranocka śpiewała o Irlandii, kontekst ten sam, tylko Irlandia w domyśle. Pozdrawiam. KKK
BARBARA_JANAS Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie bez "nieufności" Ładny i ciepły ten wiersz... Serdecznie
Krzysztof_Kurc Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie jest mi miło. :) Dziękuję. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi