teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 mówiłaśczas byś się opamiętał nie porzuciłem zwiewnej chmurki przyciągała frywolna sukienka skusiła wiatr baraszkował zawrotnie w tańcu zanim spostrzegłem odleciałaś w nieistnienie bezpowrotnie słowa wyryte pamięcią piszą zapóźniony epiloggdyby można zawrócić czas z krukami włosów żar ust poblaskiem spopielały w ognisku dogasam jak ostatnia głownia bez ciebie wszystko popiołem
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę smutku, ale chyba i nadziei w Feniksie Pozdrawiam serdecznie
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 smutek zapowiada tytuł; a nadzieja? ona odradza się nawet z popiołu :) dziękuję Grażynko i pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Mam nadzieje Krysiu że to tylko wiersz nie osobiste doznanie! Uściski! PS. posmutniało mi się!
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W życiu tak jak w pogodzie, raz świeci słońce, innym razem pochmurno, różnie bywa; Rozchmurz się! Jutro będzie lepiej! Pozdrówki :))
Pablo_Pikaso Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze z tym popiołem, bo w nim cała nadzieja a po pierwszym czytaniu odebralem jak załamkę no ale przyznaj, że zamierzałaś właśnie tak podchwytliwie :) duży szacuneczek
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze z tym popiołem, bo w nim cała nadzieja a po pierwszym czytaniu odebralem jak załamkę no ale przyznaj, że zamierzałaś właśnie tak podchwytliwie :) duży szacuneczek cieszę się, że "popiół" zachęcił do ponownego czytania; czy zamierzałam podchwytliwie? hmm...może odrobinkę :) dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 ten blask zrenic mi tylko przeszkadza Krysiu...reszta super:):)usciski
Judyt Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 fajnie, tak do końca z popiołem- oddany wiersz zdaje się; (:J.
maria nika Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 spopielały w ognisku dogasam jak ostatnia głownia bez ciebie pięknie,Krysiu...ciekawie Podoba się klimat i przesłanie dla.... Pozdrowiam
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla Ciebie "stanę na głowie" i coś wymyślę zamiast źrenic :) dzięki za suprer :) ściskam
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie to ujęłaś Judyt, dzięki serdeczne:)
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się Mario, że się podoba dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
Pablo_Pikaso Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyciągnął mnie jeszcze ten popiół:) wiesz Tereso, żal mi się zrobiło, gdy zobaczyłem zmianę ja właśnie od "blasku źrenic spopielałych w ognisku" zauważyłem powolne dogasanie peela ale jeśli z "ust poblaskiem" to tak trochę ze mną:))) (tak mnie nazywa Aluna) szacuneczek
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyciągnął mnie jeszcze ten popiół:) wiesz Tereso, żal mi się zrobiło, gdy zobaczyłem zmianę ja właśnie od "blasku źrenic spopielałych w ognisku" zauważyłem powolne dogasanie peela ale jeśli z "ust poblaskiem" to tak trochę ze mną:))) (tak mnie nazywa Aluna) szacuneczek o, Pablo, jak miło, że jeszcze zajrzałeś do ... "popiołu"; nie martw się, zmieniłam "tak na próbę", to przecież warsztat; jeszcze się zastanowię...bo blask źrenic, a poblask ust to zupełnie co innego... swoją drogą ciekawie Cię Aluna "ochrzciła":) miłego poppłudnia i wieczoru "w blasku" :))))))
anna_rebajn Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Jakoś umknął mi wcześniej ten wiersz, a przecież obie mamy frywolne sukienki :-)) Czyżby maj podziałał nam na wyobraźnię??? Podoba mi się całość. Uwiera tylko słowo "zapóźniony" - czytałam na głos i zmiana na "spóźniony" nie burzyłaby rytmu. Przeczytałam z przyjemnością. anna
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maj niejedno potrafi :-)); Nad "zapóźnionycm" też zastanawiałam się, ale czekałam na sugestię. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam. Krysia
Rekomendowane odpowiedzi