teresa943 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 za oknem sędziwe drzewa na cięciwach wiatru pogrywają melodię wieczoru pomiędzy nutami wspomnień ciemnoczerwone natchnienie ożywia twój podpisdźwięk głosu i bławatkowe źrenice z deszczem pachnących włosów zawsze będę nosił w pamięci fotkę pierwszych wzruszeń stary zegar mierzy pusty czas poza zasięgiem retrospekcji palce same wybierają cyfry zakodowane nadzieją od dawna nietrafione milczą tylko niestrudzona samotność wciąż kultywuje nocny koncert
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Materiał na haiku. Mówiłem już, że masz dar opisywania tego co nas otacza? :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Materiał na haiku. Mówiłem już, że masz dar opisywania tego co nas otacza? :) Pozdrawiam. Ano mówiłeś, a ja jak dziecko potrzebuję prowadzenia za rękę :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 faktycznie Krysiu ładne opisy:) usciski:)
teresa943 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Beatko :) buziaki :)
Oxyvia Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Materiał na haiku. Mówiłem już, że masz dar opisywania tego co nas otacza? :) Pozdrawiam. Przecież haiku nie powinno zawierać metafor - tak mnie uczyłeś, Mistrzu!
Oxyvia Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Krysiu, przepraszam, że najpierw zwróciłam się tutaj nie do Ciebie; to pod wpływem impulsu. A wiersz faktycznie piękny, nastrojowy, liryczny, melancholijny. O dobrze mi znanych nastrojach.
teresa943 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie szkodzi. Mistrz jako gość u mnie, więc ma pierwszeństwo :) Cieszę się, że Ci się wiersz podoba. Lubimy podobne nastroje. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam. Krysia
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 prawdziwa poezja nocy pozdrawiam serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Piękny nokturn, słychać szum liści, polne koniki, płacz, bicie serca. "Na tęsknotę nie ma rady"! Szczęśliwi, którzy mają do kogo lub czego tęsknić, zwłaszcza, gdy towarzyszy im nadzieja. Niech koncert trwa! Serdecznie pozdrawiam, - baba
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. noc najczęściej jest płodna w tęsknotę i poezję dziękuję Grazynko :) pozdrawiam cieplutko
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogromna radość, że zechciałaś posłuchać odgłosów nocy. To naprawdę wspanialy koncert, szczególnie, gdy się tęskni. Zawsze zostawiasz piękny komentarz. Dziękuję. Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Waldemar Talar Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Byłem i uważnie słuchałem słów które pięknie grają . Bardzo przypadł Krystynko Waldkowi ten melancholijny wiersz - graj tak częściej ku uciesze innych. Majowo pozdrawia Waldemar
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku, nawet nie wiesz, jaką mi sprawiłeś radość swoją wizytą. Wiem, lubisz takie klimaty, więc chętnie dla Ciebie jeszcze kiedyś zagram. Dziękuję :) Ślę pozdrowienie kolorami i wonią bzów :) Krysia
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 niestrudzona samotność i pusty czas niestety odbierają koronę właściwym i ważniejszym słowom. wiersz jasny, ale dobór określeń schematyczny nieco. Bardzo lubię twoje pisanie, ale w końcu oczekiwałbym po nim nieoczekiwanego, zaskoczenia. twojemu poetyckiemu, obrazowemu językowi byłoby w zaskoczeniu świetnie i do twarzy, pozdrawiam, Jimmy
gabriel p. Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Pani Krysiu, jak zawsze, choć dziś skromniej powiem, że mnie Pani zachwyciła :-))) pozdrawiam serdecznie :-)
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy! Co za przemiły i budujący komentarz! Dzięękujęęę! Hmm..."w zaskoczeniu świetnie i do twarzy"...to bardzo kuszące:) Może kiedyś mnie coś takiego...porwie, wszak podobno "kobieta zmienną jest" :)))) Serdeczne pozdrówki. Krysia
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż na taki komentarz mogę rzec? Jest Pan przemiły w tym zachwycie :))) Bardzo dziękuję. Serdecznie pozdrawiam. Krysia
maria nika Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 ...pogrywają melodie wieczoru pomiędzy nutami wspomnień... sympatyczny wiersz,Krysiu... Wciąż jakieś wspomnienia mają dla nas znaczenie...i wzruszają Pozdrawiam ciepło
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, jakże ubogie byłoby życie bez wspomnień... dziękuję za "sympatyczny" :) wiosennie pozdrawiam Mario :-)) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi