Pablo_Pikaso Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 zamykam oczy ale nie śpię jestem gotowy by instynktownie spełnić twoje życzenie ty też nie możesz zasnąć znów przeze mnie kolejna porażka wstydzę się tego kim jestem "jesteś pieprzonym gnojem" wolę gdy bijesz bo nad posiniaczoną duszą nikt się nie użala chcę wyjść zanim odkryjesz że nie jestem doskonały nie umiem pokutować za cierpienia jakie mi zadajesz zostawiam wszystko i ruszam przed siebie nie chcę na zawsze pozostać twoim niepowodzeniem
aluna Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Powiało niezadowoleniem i smutkiem! Nie rozumiem tak do końca nazwy tytułu,enabler-jakis termin techniczny? Pozdrawiam!
adam_bubak Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj płycizny tutaj widzę, jeżeli gotowy, to nie instynktownie. Dalej: jesteś pieprzonym gnojem w cudzysłowie sugeruje, że to słowa skierowane do peela przez tego/tą która ma odkryć brak doskonałości, no wygląda na to że już się czegoś domyślił(a), Pokutowanie za cierpienia? - no ja wiem, że to cholernie poetycko, ale cierpienia to już pokuta, nie brzmi przekonująco, końcówka już lepiej, ale też nie do końca, odejście nie gwarantuje, ba, nie daje nawet nadziei niepozostania niepowodzeniem. Generalnie małe słówko "tylko" (albo coś w tym stylu) ratuje pointę. Pozdrawiam Adam
Baba_Izba Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Uwagi poprzednika są słuszne, wiersz ciekawie pomyślany, robi wrażenie. Pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 bunt, sprzeciw, ogromne emocje - ciekawie zabrakło mi odrobiny nadziei w poincie, choćby nikłejzostawiam wszystko i ruszam przed siebie nie chcę na zawsze pozostaćtwoim niepowodzeniem a może by zamiast wytłuszczonego wstawić "jedynie" lub "tylko"? Ogólnie podoba się. Pozdrawiam.
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już wyjaśniam enabler - przyzwalający; życie wymknęło mu się spod kontroli, bo przejął odpowiedzialność za osobę uzależnioną smutno jest , ale nie do końca, peel zbiera w sobie siły, by się od tego uwolnić Dziękuję Alunko za czytanie i wpis Szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj płycizny tutaj widzę, jeżeli gotowy, to nie instynktownie. Dalej: jesteś pieprzonym gnojem w cudzysłowie sugeruje, że to słowa skierowane do peela przez tego/tą która ma odkryć brak doskonałości, no wygląda na to że już się czegoś domyślił(a), Pokutowanie za cierpienia? - no ja wiem, że to cholernie poetycko, ale cierpienia to już pokuta, nie brzmi przekonująco, końcówka już lepiej, ale też nie do końca, odejście nie gwarantuje, ba, nie daje nawet nadziei niepozostania niepowodzeniem. Generalnie małe słówko "tylko" (albo coś w tym stylu) ratuje pointę. Pozdrawiam Adam Dziękuję za wnikliwe czytanie i poświęcenie czasu nie zgodzę się z Tobą, że cierpienie zawsze jest pokutą (raczej czasami) słowo "tylko" dałoby błędne mniemanie, że peel jednak chce jeszcze trochę tym niepowodzeniem pozostać, a trochę jeszcze kimś innym dlatego takie zdecydowanie w puencie, nadzieja, że można się uwolnić całkowicie "odejście" też nie musi oznaczać tylko opuszczenia kogoś, ale uwolnienie się od tej osoby, czasami z pomocą terapii i ogromnej pracy nad sobą Szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teresko, masz rację: bunt, sprzeciw i w tym już jest duża nadzieja, że peel walczy z sobą, zaczyna kontaktować się z własnymi emocjami i wtedy dostrzega, że to emocje osoby do której się zwraca są chore jeśli chodzi o słowo "tylko" które mi proponujesz w puencie, wyjaśniłem to pod wpisem adama bubaka, gdybyś była łaskawa tam zerknąć Dzięki ogromne za czytanie i poświęcenie czasu Z szacunkiem Pablo
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Babo Izbo za czytanie i poświęcony czas co do uwag poprzednika - mogłabyś zerknąć na moją odpowiedź pod jego wpisem? bo mniemam, że Twoja uwaga też dotyczy słowa "tylko" postarałem się już wyżej to wyjaśnić jeszcze dzięki za opinię, wszystkie są dla mnie ważne Z szacuneczkiem Pablo
Judyt Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 no tak jak autentyk z życia zdaje się, dużo przeżyć, dużo uczuć, emocji zmagania się, fajno nawet, J.
Danka Kot Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Pablo_Pikaso Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację Judyt czysty autentyk dziękuję za czytanie i za... fajno duży szacuneczek
Pablo_Pikaso Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Danko za czytanie i opinię cieszy, że robi wrażenie jestem wolontariuszem w bidulu stąd ogromne "wrażenia" o których chce się krzyczeć bo pisać to za mało szacuneczek Pablo
Judyt Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację Judyt czysty autentyk dziękuję za czytanie i za... fajno duży szacuneczek (:wzjamenie, ni ma za co tu się tylko przechodzi
Rekomendowane odpowiedzi