marti krűger Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 dlaczego nie krzykiem odziałeś ciszę ryczących silników i szmer śladów przeciągłych po chodniku.. milczysz bym głos twój doczytał i pewien końca o jedną cofał kartę gdy wczoraj z księgą słów na opak.. w leasingowanym umiarze wiary znaczysz prawdę i nie wiem którędy błądzić mi prosząc o niewidziany.. i gdybym był tobą przez względną godzinę z rzędu rzędy korytarzy obrałbym ten z odwołania drzwiami..
a._mrozinski Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nie podoba mi się. Czytam kilka razy i niewiele z tego wynoszę. W jakim celu niedopowiedzenia i dziwne konstrukcje? Nie rozumiem co znaczy "(...) i nie wiem którędy błądzić mi prosząc o niewidziany.."? Może się nie znam, ale dla mnie może to znaczyć wszystko i równie dobrze może to znaczyć nic. Arek
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Marti! Czytałam, ale sorki, ale ja też nie bardzo kumam;) Pozdrawiam serdecznie.
Judyt Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 milczysz bym głos twój doczytał i pewien końca o jedną cofał kartę chyba poszukiwanie odpowiedzi... szczególnie ostatnia też o tym mówi że doszukuje się może 'klucza' pośród zawiłych ścieżek człowieka a pewnie prostrzymi Pana Boga, J. serdecznie (cześć)
Baba_Izba Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Mnie się mocno wiersz kojarzy z wypadkiem samochodowym, nie wiem, czy trafnie? Dwie ostatnie bardzo zawoalowane. Pozdrawiam - baba
Kamertonka Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 chodziłam kiedyś z DDRowcem ale on się nazywał Mario Krűger wiec chyba dlatemu niezatrybiłam o co tu tak naprawdę ale z sentymentu pozdrawiam
Martha P. Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mam bardzo podobne skojarzenie - wypadek samochodowy. Reszty nie potrafię rozkminić, szczególnie wers "błądzić mi prosząc o niewidziany.." nic mi nie mówi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi