Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Arogancja Pani Toster nie pasuje do pisarki i niech Pani nie mówi, co mam robić? Proszę komentować wiersz, a nie narzucać komuś własnej woli, gdyż to brak ogłady i kultury.

danka

Może pani przestać robić tutaj cyrk?
Spacer rzeczywiście może pomóc.
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tutaj już jakaś refleksja, tylko dnem może być wszystko, więc do czego się tyczy ,,dno"
Kolejny Pan nie uzasadnia swojej wypowiedzi, szkoda!

danka

Ale co mam uzasadnić? Żeby podejść do tematu, czyli wiersza, to wiersz musi być. Tutaj widzę 8 beznadziejnych linijek, takiego zlepku słów o niczym. Bez sensu, bez myśli, za to jawnie zahaczające o TWA, bo czymże to jest, jak nie manifestem adoracji kolegi/koleżanki z forum? Bo żadnego współczesnego poety "bestia be" nie znalazłem. Czyli - kim jest tutaj bohater wiersza? Zawiszą Czarnym? Gdzie ta mądrość - chyba w pani głowie. Za to pycha, nazywanie tego niczego wierszem tworzy komiczną sytuację, tylko szkoda, że to wielkie nic wlepiła pani jako poezję, w dodatku współczesną. Jakby był dział - banialuk współczesny, to rzeczywiście - kupa śmiechu mogłaby być.
A tak - ośmiesza pani siebie, ośmiesza "bestie be" (do której skądinąd czuję sympatię) i jeszcze każe zastanawiać się nad tym 8-wersowym truchłem. A każdy wie, że jak coś cuchnie, to się zatyka nos i odchodzi...