Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 i z czego ja ci wiersz poskładam pamiętasz może z których wzruszeń czy z tych co tylko mnie się zdają gdy się zapatrzą w siebie dłużej nieśmiałe drżenie wiotkich uczuć w subtelne upiąć ornamenty kleszczonym ciszom rozgiąć usta w sklepieniach wersów sensy zwieńczyć jakie to trudne pewnie nie wiesz pochować żywcem sny pomdlałe a może wiesz bo przecież kiedyś bez wzajemności też kochałeś 1
Oxyvia Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja nie widzę tutaj anakolutów. A wiersz ładny i smutny. tradycyjnie liryczny, jak to u Ali. Lubię takie wiersze.
Wilcza Jagoda Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 ja też lubie takie wiersze, które nie nadymają się metaforami i zagadkami, nie udają poezji, bo SĄ POEZJĄ wiersz wędruje do ulubionych WESOŁYCH ŚWIĄT- ZDROWYCH I SZCZĘŚLIWYCH Jagoda
Almare Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 pozdrawiam serdecznie, autorkę refleksyjno-lirycznego wiersza. podoba się, bardzo! choć, coś bym pozmieniał np. "nieśmiałe drżenie wiotkich uczuć", "kleszczonym ciszom rozgiąć usta". sieczepiam, wiem. pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Tak ładny, że by się czytało, czytało, czytalo i smutno, że już koniec. Serdecznie pozdrawiam - baba
Bernadetta1 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Alu wszystkiego dobrego na te nadchodzace świeta...i pisz nam czesciej:);)Beata
Rachel_Grass Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie meine Stylistyka, ale wygląda estetycznie ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Alu: Coś bym pozmieniał w Twoim wierszu I jeszcze raz na nowo złożył Kleszczone ciszy – one wrzeszczą Rozgiąć usta – jest jeszcze gorzej Przy snach pomdlałych pochowanych żywcem pośród składanych wersów I ornamentach upinanych Czytelnik jest już jakby nie swój . . pozdrawiam Jacek
Agata_Lebek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba się nie czepiasz. Mam podobne odczucia... i podoba się bardzo :)) Pozdrowaśki Wielkanocne :))
Norman_N. Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 słodkie i mdłe niestety i nawet nie wygląda estetyczne. Wymaga sporego dopracowania
adam sosna Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 mnie sprawia przyjemność czytanie jak pierwszy spacer nową wiosną uśmiecham się do autorki dziękuję Jej
Zofia Honey Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 A może podzielić go na strofy? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Z
Rekomendowane odpowiedzi