H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 dotykasz muru budzi się przed tobą drzwiami za nimi na policzkach wzgórz rumieńce świtu i trawy oddech głęboki aż po horyzont na twojej dłoni wilga pijaniutka od rosy otwieram kosz ten na śmieci wkładam z powagą i troskliwością wiersz nienarodzony w białej papierowej koszulce posypuję mu głowę popiołem z popielniczki kładę pestki ze śliwek na powieki wzdycham i myślę że to też bardzo ładne
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 :)) ja też tak myślę baaardzo ładne "wilga pijaniutka od rosy" jest zachwycająca ... jak dobrze wstać o świcie, żeby taki " wiersz nie narodzony" znaleźć :))
mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 No właśnie, takie to jest "ładne", ale myślę, że jak na Ciebie, to zaniżyłeś loty. Oczekuję od Ciebie, że mnie na kolana powalisz (bez podtekstu ;P), a jest ... poprawnie :) Ładnie ;-)
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) każdy ma prawo napisać "ładny" wiersz, nawet Autor! no! :))
mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Autor! Autor! ;)
Magda_Tara Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Autor! Autor! ;) :)))))))) Nooooo!
Jimmy_Jordan Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 generalnie potrafisz zdrówko Jimmy
paper_doll Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Mam mieszane odczucia względem tego tekstu. Niekoniecznie trafia do mnie druga strofa, jej budowa, wydźwięk, forma, niekoniecznie podoba mi się dopowiedzenie w drugim wersie tejże strofy, nienarodzony - łącznie, pierwsza strofa ciekawa, ładnie zapowiedziała "całokształt", tylko te "policzki wzgórz" jakoś tak niebałdzo. Ogólnie in +. P.
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Magdo. : )
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powalanie na kolana, to bardzo wyczerpujące zajęcie... ; )) Dzięki, tosterze. : )
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobno... ; ) Dzięki, Jimmy. : )
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamiarem był pewien dyskurs między strofą "ładną" - lekko przerysowaną i strofą "brzydką" - nieco sceptyczną wobec pierwszej... Dzięki, doll. : )
Magnetowit_R. Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 dużo zostało npisane....uznaję kunszt, warsztat, tyle że wybrane do opisu wycinki rzeczywistości dla mnie jakieś takie nijakie, nie ta tematyka.
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, że zajrzałeś M R. : )
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Pierwsza strofa gładko ładna, druga trochę "nieopierzona" i pomarszczona (jak pestka śliwki), ale "to też bardzo ładne"... ;)
Rachel_Grass Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 myślę, Lecterze, że czas mi odpocząć od Twoich tekstów. zaczekać, aż zresetuje się pewna zbiorcza atmosfera, która się w moich odczuciach wytworzyła pod hasłem Twojej twórczości. tak tyż zrobię ;)
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gładko ładne rzeczy - wymyślamy, " też bardzo ładne " - są... : )) Dzięki, Kasiu. : )
H.Lecter Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rachel, przecież ja nie prowadzę listy obecności... : )) Nawet nie próbuję zgadywać, cóż to takiego " zbiorcza atmosfera ". Odpoczynek - rzecz ważna... : ) Bywaj...
Rachel_Grass Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zwyczajnie szanuję Cię jako autora, więc pomyślałam, że dobrym tego wyrazem będzie zajrzenie pod wiersz i poinformowanie o swojej nieodgadnionej, acz mimo wszystko niezaprzeczalnej 'zbiorczej atmosferze'. bywaj.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Jakoś nie, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi