Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. będę sobie słuchać, wyławiać perły dla się - dzięki, Toster. jeśli chodzi o moje najulubieńsze spośród ulubionych - www.youtube.com/watch?v=d-5JvACzGp8 dziękuję Wam za tę muzykę. proszę dalej ;))))
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też nie, ale jedno jest pewne - to była delikatna aluzja do Trinity z Matrixa. jak nic :D
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozczulaj się tak, tylko leć. najlepiej olinkuj najciekawsze ;)
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 www.youtube.com/watch?v=AMuMXNreQrA&feature=related www.youtube.com/watch?v=moMPIqst5Jc www.youtube.com/watch?v=bVLCHDw9vOk www.youtube.com/watch?v=d6h84W8qz0I www.youtube.com/watch?v=Uje_RvacpS8&feature=related www.youtube.com/watch?v=8gLWTtlMwo4
mały_dzielny_toster Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 No i jest coś tak cudownego jak soundtracki - Braveheart - umrę słuchając tego, normalnie rozsadza, "Requiem dla snu" też robi kuku. A i Chopin też jest niesamowicie inspirujący i pozwala sobie odpłynąć całkiem ładnie :)
mały_dzielny_toster Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmmm. Możliwe. Ale jakoś nigdy nie nosiłam czarnej skóry ;)
egzegeta Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krzysztofie ten utwór ma charakter, dobre pozdrawiam
mały_dzielny_toster Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 www.youtube.com/watch?v=Q-lX5ZOpA-k&feature=featured To też jest dobre. I nie bijcie. Ale jest w tym coś, co mi się tak przyjemnie kojarzy z wczesnym rankiem, czwarta rano, szarym śląskim świtem, za którym strasznie tęsknie, małym mieszkaniem w starej kamienicy, z krzywą podłogą, pobojowiskiem po najlepszych imprezach na świecie, zamiast powietrza dym z papierosów, wszyscy śpią, tylko ja i on przy stole z odrapaną ceratą rozmawiamy piątą godzinę o niczym i najważniejszym na świecie... ;)) Chlip... Idę pisać ;D
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krzysztofie ten utwór ma charakter, dobre pozdrawiam chyba posłucham jeszcze raz, może coś mi umknęło w przelocie? ludzie się zachwycają, a ja nie rozumiem, o co chodzi. tak być nie może! ;)
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. linki nie skomentuję, ale wiesz, rozumiem ten sentyment. czasem niezrozumiały wręcz. no ;) pisać? a co Cię wprowadziło w nastrój, no, co? wątek Raqeli (dumna ;))
Agata_Lebek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Krzysztofie ten utwór ma charakter, dobre pozdrawiam Krzyś to nas jeszcze nie raz miło zaskoczy ;) Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie moje klimaty, ale podejdę do tego z wielkom lupom ;)
Tomasz_Piekło Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sama nie wiem. będę studiować dalej, ale na pierwszy rzut oka - odlot w dziwnym stylu. możliwe, że zazębiamy się tylko w okolicach Interpolu ;) chociaż w Fake Empire chyba się zakochałam. doszłam do wniosku, że głos nieco przypomina mi Nicka Cave'a, a to jak najlepsze skojarzenie - www.madzik69.wrzuta.pl/audio/lpJGqon2jG/nick_cave_-_people_ain_t_no_good Zdecydowanie w dziwnym stylu, chciałem by potrząsnęło;) Nick ok., podobny głos, i Knopfler też ma podobno podobny;) do tego kolesia z The National albo odwrotnie:) Co do zgodności do Interpolu i okolic to trzeba byłoby bardziej szczegółowo obgadać tę kwestię kiedyś;) Ja dość kompromisowy jestem w kwestii muzyki:P Massive nie jest złe, ale jakoś ten kawałek zaproponowany przez Ciebie nie zatrzymał mnie na dłużej.
adam_bubak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja lubię melodie ze Zmierzchu, mimo że w samym filmie tylko aktor fajny ;) jeszcze Władca Pierścieni i Solaris. oj, tak, posłuchaj koniecznie ;) dalej - Archive - ;) Radiohead - (15 steps rozwala mnie równomiernie, więc ;)) Massive Attack - pierwsza fanka od lat! Dead can dance - kurde, chyba mamy podobny gust dalej dam spokój, bo zaraz będzie i po mojej kontroli. chociaż wiesz, jestem mocno zdziwiona - dawno nie spotkałam kogoś, kto by mi podał repertuar tak zbliżony do mojego naj ;)) Radiohead to moja trzecia miłośc(chronologicznie, bo serce wypełnia mi w 65%), więc od płyty The Bends rozwala mnie wszystko (chociaż najlepszym podkładem jest chyba Kid A) Archive - polecam najnowszą odsłonę: premiera w maju :) miejscami genialne Władca Pierścieni zaliczony :) Solarisa nie próbowałem (ale ja generalnie unikam ekranizacji, chociaż sa wyjątki) Zmierzch (no śliczny jest, śliczny :))) Mam na tyle szerokie upodobania, że zawsze w kogoś trafię :) Ma byś smutno, nostalgicznie, depresyjnie (długo podejrzewałem, że jestem emo:))) i chociaż odrobinę alternative ;) A propos Dead Can Dance: www.youtube.com/watch?v=lGSnTFX_lzQ
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie moje klimaty, ale podejdę do tego z wielkom lupom ;) Moje też nie, ale tak sobie przypomniałem czytając wątek :))) Za to pod Dead Can Dance podpisuje się łobiema ręcoma!
adam_bubak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Braveheart - ok, requiem - ba Chopin - Idil Biret - Nokturny (rozwala!)
adam_bubak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozczulaj się tak, tylko leć. najlepiej olinkuj najciekawsze ;) Coś się porobi ;)
Tomasz_Piekło Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 www.youtube.com/watch?v=pbO2Eh_SJj4 www.youtube.com/watch?v=Pyp34v6Lmcc www.youtube.com/watch?v=774mOmdKtZM www.youtube.com/watch?v=J8nmf6DWQDc&feature=related sorry;)
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przez najbliższy tydzień, ucząc się do egzamów, będę tę Waszą musicę maglować. Twoją też. aktualnie nie mogę się oderwać od Nationala, nie potrafię ;) ano, Knopflera mogę z czystym sercem polecić. szczególnie płytę Brothers in Arms. sugerujesz coś a propos obgadywania czy nie, bo nie wiem? to 'kiedyś' brzmi jak 'be going to' - niby przyszłość, niby prawie pewna, a jednak nie ustalona :P Massive jest więcej niż niezłe. popatrz na to - www.bloo123.wrzuta.pl/audio/1dHgfORJIL/massive_attack_-_risingson
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przydybaj to Solaris, First sleep się nazywa jedna melodia, a druga Wear your seat belt czy jakuś tak ;) mam chyba duże muzycznie serce - w zależności od nastroju / pory roku / zwyczajnie aktualnej sytuacji kocham różne brzmienia ;)
Rekomendowane odpowiedzi