Ewel K Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Z płynnością czasu się zbytnio nie lubię lecz muszę przyznać – zegar mi się marzy ruska podróbka czy kukułka ze strychu bez wskazówek z metalu bez baterii – nie zrazi niech to będzie zegar pozbawiony zegarowości brudna szklanka na krzywym stole z parującą wodą nie więdnące kwiaty nie siwizna włosa może zapach palonych liści za dawną gospodą odmierzacz czasu liczący od końca czasomierz stojący chodzący - jak woli może nitka nieśmiałym płomieniem się tląca coś co się kończy lub coś co koniec wskaże
aluna Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ewel wszystko tyka jak trzeba ...tylko ten zegar pozbawiony zegarowości?! Pozdrawiam!
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ciekawy, podoba mi się łatwość z jaką przyjąłem Twoje słowa jako moje. Pozdrawiam KKK
Ewel K Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No bo o to chodzi żeby był niezegarowy, ale coś wskazywał;) dzięki, pozdrawiam;)
Ewel K Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że się podoba, ale może jakieś poprawki, coś.. nic? Bo mi tu nie pasuje trochę;) dzięki za odwiedziny, pozdrawiam:)
Jan Rodak Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Z płynnością czasu się zbytnio nie lubię lecz muszę przyznać – zegar mi się marzy ruska podróbka czy kukułka ze strychu bez wskazówek z metalu bez baterii – nie zrazi niech to będzie zegar pozbawiony zegarowości brudna szklanka na krzywym stole z parującą wodą nie więdnące kwiaty nie siwizna włosa może zapach palonych liści za dawną gospodą odmierzacz czasu liczący od końca czasomierz stojący chodzący - jak woli może nitka nieśmiałym płomieniem się tląca coś co się kończy lub coś co koniec wskaże Ja też mam takie odczucie Ewel,że trochę poszczególne słowa się wykluczają W pierwszej zwrotce piszesz o tym jaki zegar Ci się marzy a już w pierwszym wersie drugiej jakby zaprzeczasz tym marzeniom. Dwa wersy trzeciej zwrotki też są mało adekwatne do podjętej myśli. on nie wskaże końca, jak również też nie pokażę czy coś się kończy Myślę,że trochę należałoby to przebudować. To tylko moje odczucie. Pozdrawiam
Ewel K Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Janie, dzięki za wnikliwość. To są takie posklejane strzępki tego, co wymyślałam w różnych momentach, stąd też nie trzyma się to trochę kupy, cały czas kombinuję z poprawkami. Myślałam też nad wpisaniem dwóch pierwszych wersów w dwa pierwsze także ostatniej zwrotki, żeby się domykało.. ale pewna nie jestem - dzięki, pozdr;)
Jan Rodak Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najistotniejsze,że masz koncepcje i wiesz,że potrzeba wprowadzić korekty. Będzie dobrze, czasami ta właściwa myśl przychodzi nieoczekiwanie. Najlepszego
teresa943 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Czytałam Ewel i wiesz, zgadzam się z Jankiem. Naprawdę trzeba tu coś zmienić...powoli przemyśl, to przecież warsztat, więc roboczo :)) Życzę powodzenia. Pozdrówki. Krysia
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ja jednak mam inne odczucie z tym zegarem, gdyż zegar sie marzy, ale jako rzecz, który nie odmierza czasu, gdyż peel nie lubi czasu, który przemija i jest to uzasadnione w przekazie wiersza i wyraziście napisane. Dodam jeszcze Ewel ładne to napisałaś. Jednak,,TEMPUS NON PENIS NON STABIT", to dygresja do wiersza, ale tylko żartobliwa dla poprawienia Ci humorku serdecznie pozdrawiam Aha coraz bardziej przemawiasz do mnie swoimi wierszami bestia
Judyt Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ciekawe to, jednak jak dla mnie bezczas, serdecznie J.
Rekomendowane odpowiedzi