Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdy mi ciebie zabraknie Dzień straci smak A noc przestanie pachnieć I gdy mi przyjdzie kochać Twoją nieobecność Mgła spowije niebo Zgasłą Drogą Mleczną Gdy wspomnienie skruszę O brzeg twojego spojrzenia Siłą woli wymuszę Niepisane nam zdarzenia
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Catalino 3 zwrotka najlepsza... dwie pierwsze niezbyt... ale tutaj to rzecz gustu... pierwsze trzy wersy takie: zwyczajne... mało emocji, uczuc - tzn. ja tego nie czuję... pozdrawiam gorąco Tera
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tak, dwie pierwsze też mi się nie za bardzo podobają. Wiedziałam, że Tobie na 100% się nie spodoba ;) Może 2 pierwsze wogóle zlikwidować? Cat
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 myśle ze nie tyle zlikwidować co całkowicie wyedytować pierwszą zwrtoke,a drugą przerobić bokochanie nieobecność jest dość ciekawe... moze poczekaj na inne komentarze TEra
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ładne to... podoba się (pierwsza do zmiany, drugiej -ani mi się waż! ;)) az to w trzeciej ten brzeg spojrzenia gdiześ już dizsiaj widziałem - mialem pecha bo inaczej pewnie by mi sie podobało... tak to niestety tylko mi deja-vu wywołało... ale i tak jak już mówiłem: ja jestem za... :) pozdrawiam
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję, Klaudiuszu, za sugestie. Jedyne, co mogę poprawić w pierwszej to drugi wers, bo 1-3 jakoś mi ładnie dźwięczy. Cmok, Cat
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Cat, czy wiesz, że zapisałaś coś, co masz w sobie "z mleka matki"? :) Była kiedyś (długo przed Twoim zjawieniem się) taka piosenka: "Gdy mi ciebie zabraknie" - hit PRL-u. :))) Taka trochę wyliczanka, a tych nie lubię (bo ślizgają się po powierzchni słów - zdarzeń - myśli). No i "skruszę" - "wymuszę" :( Skróć - wyczyść - ten pomysł powinien zalśnić (nieobecność jest zawsze wielką inspiracją). pzdr. bogdan
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tak, leciało: "a gdy mi ciebie zabraknie, gdy zabraknie mi ciebie ...", albo na nowsza modłę: "a ziemia to nie będzie ziemia, nie będzie cię nosić" (o opuszczonym/ej) Bardzo ciekawa ostatnia strofa z twórczą myślą. A.
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Bogdanie, piosenkę znam bardzo dobrze. Praw autorskich nie naruszam. Posiedzę jeszcze nad wierszem w wolnej chwili (której nie mam ;)) Dziękuję, Cat
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Joanno, tak na dobrą sprawę vanitas vanitatum et omnia vanitas prócz ostatniej strofy? Ja też mam prawo do "braku". I jeśli chcę napisać wprost, że "brak" - to dlaczego to już nie pasuje? Nie wszystkie wiersze muszą być naszpikowane słowami ze słownika wyrazów obcych i zawiłe jak peerelowskie gadki propagandowe. Dziękuję, że Pani do mnie wpadła! Cmok, Cat
Eryk Pryca Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dla mnie ten wiersz nie różni się od tysięcy banalnych utworów. Jest oklepany i smętny. Zero nowatorskiego podejści i w ogóle pomysłu... Może innym razem Pozdrawiam
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O kolory i upodobania nie należy się ponoć sprzeczać... Ale, że bez pomysłu - tego proszę mi nie zarzucać. Wiersz - takie właśnie "tete-a-tete" zbudowany dla ostatnich dwóch wersów...nie musi się podobać. Nie wszystkim. Cmok, Catalina
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tytuł jest rozbrajający ;) Pierwszy wers automatycznie skojarzył mi się ze wspomnianą wyżej piosenką, która zbyt ambitna nie była... ale gdyby tak rozbudować pierwszą strofę, nawet o jeden czy dwa wersy, drugą lekko wyedytować,a trzecią zostawić taką jak jest,byłby naprawdę ładny utwór :) Pozdrawiam serdecznie Coolt
Archie_J Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nieżle, ale chaotycznie. Gdybyś pisała albo rymami, albo bez. Ale ogólnie O.K. Pozdr Ariel
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak pisałam - dwie pierwsze zwrotki to takie tete-a-tete - z niedokładnymi rymami. Wstęp do zwrotki trzeciej. Chodzi o to, że niby nic, a jednak... Cmok, Cat
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wszystkim się, niestety kojarzy, eh... Nie lubię rozbudowanych utworów, drugiej zwrotki zabroniono mi edytować, haha! I co mam zrobić?? ;) Dziękuję serdesznie! Cmok, Cat
Rekomendowane odpowiedzi