Almare Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 siła elit tkwi w kretynie cicho jęczy szkolna ława nawet nie potrzeba bata tylko spodnie zdjąć swobodnie słuszną ukazując ideologię i już aplauz: ale jaja - władza dusz tęczą związać im gąbostan - na manifę marsz siła elit tkwi w kretynie... i już! są kretyni zdomowieni klapciowaci pył i kurz - mimo dużych własnych tusz fotolelowo przycupnięci, pilotowo rozwinięci żadnych chęci, żadnych chęci - obok rozpalonych muz szklanopiwnie zachłyśnięci - armia elit... i już!
Oxyvia Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 O, wiersz, który czytałam juz kiedyś pod moim wierszem o kretynie! :-))) W takim razie wkleję tu link, który tam mi pokazano, bo i tu pasuje: [url]www.polskiinternet.com/polski/sztuka/hemarm.htm[/url] Pozdrawiam serdecznie!
Page_up Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 ahaha ale fajne :D nie powiem nic mądrego, niczego nie poprawię, bo się przy tym super bawię, pozdrawiam ;]
M._Krzywak Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Siła elit zabawna nie jest - najczęściej prowadzi do tragedii... Dobry wiersz. Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od czasu jak Hemar napisał wiersz wiele się zmieniło - wielu idiotów, kretynów i mądrali przybyło, bardzo wielu. Szaleją, znajdując się przy władzy i hardzieją z każdą dekadą. Mam nadzieję, że wytrzymamy!
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie, że fajnie. :) pozdrawiam
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, zgadzam się; zdegenerowane elity prowadzą grupy, którym przewodzą, do zagłady. Myśląc zdroworosądkowo: należy być na kontrze wobec wszystkich elit, nawet wobec tych, których idee są nam bliskie. Pozdrawiam. :)
Baba_Izba Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Dobry wiersz, a "fotolelowo przycupnięci pilotowo rozwinięci", jawią się już w wielu domach, chociaż jeszcze im daleko do elit. Idzie wiosna, ta prawdziwa, panie i panowie: ruszać się, ruszać, na łono natury - i ruszać! Serdecznie pozdrawiam - baba
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A te kobiety, to tylko o jednym. Jak można? Tak, bezpardonowo...na łono? Nie można! Pozdrawiam :)
Baba_Izba Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A te kobiety, to tylko o jednym. Jak można? Tak, bezpardonowo...na łono? Nie można! Pozdrawiam :) Wiedziałam, Almare! Wiedziałam, że to łono Cię ruszy! Całkiem prawidłowy odruch wiosenny. Powracając do wiersza: czasami jak oglądam TV, to nadziwić się nie mogę, że ludzie (politycy), mogą być aż tak durni, Ty mi wyjaśniłeś wreszcie w czym rzecz: "cóż, siła elit tkwi w kretynie", smutne, ale prawdziwe! Dzięki, heeej - baba
Almare Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A te kobiety, to tylko o jednym. Jak można? Tak, bezpardonowo...na łono? Nie można! Pozdrawiam :) Wiedziałam, Almare! Wiedziałam, że to łono Cię ruszy! Całkiem prawidłowy odruch wiosenny. Powracając do wiersza: czasami jak oglądam TV, to nadziwić się nie mogę, że ludzie (politycy), mogą być aż tak durni, Ty mi wyjaśniłeś wreszcie w czym rzecz: "cóż, siła elit tkwi w kretynie", smutne, ale prawdziwe! Dzięki, hej - baba myślałem raczej o wyborcach( w przypadku polityków), dających się manipulować; o tysiącach "użytecznych idiotów", popierających coś czego kompletnie nie rozumieją. elity są mądre, wiedzą, że ich siłą jest kretyn! odnosi się to do wszystkich rodzajów elit. pozdrawiam.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 klapciowaci- urocze :) Pozdrawiam -również uroczo :)
Oxyvia Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od czasu jak Hemar napisał wiersz wiele się zmieniło - wielu idiotów, kretynów i mądrali przybyło, bardzo wielu. Szaleją, znajdując się przy władzy i hardzieją z każdą dekadą. Mam nadzieję, że wytrzymamy! Nie jesteśmy bez winy. Każdy naród ma takie lity, jakie sobie wyhodował.
Almare Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla każdego coś miłego :) Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dyskutowałbym z tą tezą, ale to temat na dłuższą rozmowę. Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 W każdym razie elity nie są czymś oddzielnym od narodu - nie są z księżyca - tylko są częścią nas, wywodzą się spośród nas, jak każdy.
M._Krzywak Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Wg Konfucjusza elity są z nieba.
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ, są czym innym, lepszym wyalienowanym bytem, żyjącym z naszej kasy! :))) Tak, właśnie, Konfucjiusz miał rację! :)) Problem w tym, że Konfucjusz nie znał demokracji - w niej, elit z nieba nie uświadczysz!
Oxyvia Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano właśnie - jednak. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi