Michał_Kućmierz Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 z dziedzińca klatki schodowej kondukt poręczy ciągnie czerń ku górze ściany w cieniach na półpiętrach okna księżycowe tętno miasta w schronie bloku trawy wokół lśniące kości podwórka trzeszczą pod stopami kolejny raz wychodzisz i wracasz na skrzydłach krzykliwych armii bijąc się z myślami o skrawek przestrzeni drzewa proce sypią w niebo iskry krzewy lonty odpalają liście święci w oknach wywieszają bladą nudę wiatr natychmiast ustaje twoje życie
bad trip Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 wydumane nagromadzenie z banalną pointą
Michał_Kućmierz Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eee tam, nie znasz się :) Pozdrawiam M.
bad trip Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Jasne:) doszedłem do wniosku, że jednak "twoje życie" to coś tak absurdalnie innowacyjnego i poruszającego czytelniczą wyobraźnię, że słów brakuje, a wszyscy poeci począwszy od Owidiusza, skończywszy na Miłoszu, wstają z martwych aby bić brawo:) bravo! ;-)
bad trip Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 kurczę, zajrzałem z ciekawości w Twój profil. tam o wiele ciekawiej niż tutaj.
emil_grabicz Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Nie mogę zakminić o co chodzi w tym tekście. Nagromadzona ciężka artyleria słownych metafor zamiast upiększyć, przytłacza obraz i koślawi nikły sens. Puenta niezbyt czytelna i oderwana tematycznie od tekstu. Architektura miesza się z życiem jakąś niezrozumiałą koincydencją. Taki urbanistyczno - egzystencjalny koktajl Pozdrawiam :)
mały_dzielny_toster Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Michał_Kućmierz Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wgląd, we wcześniejsze :) pzdr M.
Michał_Kućmierz Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś tak od czasu do czasu lubię postrzelać :))) dzięki, że zajrzałeś. Pozdrawiam M.
Michał_Kućmierz Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Lubię Armię, jak dla mnie takiej nie ma :) pzdr M.
Rekomendowane odpowiedzi