Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

niedługo

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jak kochasz poezję, tak jak zapisałaś w sygnaturce, to na pewno będziesz pisała,
dużo, dużo lepiej ode mnie. Poprawnie pisać, można się nauczyć. Nieliczni (do których
ja na pewno się nie zaliczam), mają dodatkowo to "coś", co powoduje, że mówi się o nich
- Poeci. Najważniejsze, to robić to, co się lubi, najlepiej jak się umie.
Dziękuję za przeczytanie i wpisanie opinii o wierszu, zapraszam na przyszłość,
serdecznie pozdrawiam
- baba
Bo ja wiem Babo...masz moim zdaniem dar wnikliwej obserwacji i wyciągania wniosków, często to wygląda jak zaglądanie sobie do wnętrza, wciąż na nowo, a to jest w sumie najważniejsze, wszyscy chcemy przede wszystkim poznać siebie, a poznajemy siebie przez innych, czyli twoje wiersze spełniaja jakąś rolę, a tego oczekujemy od poezji właśnie. Na dodatek język w twoich wierszach coraz bardziej pięknieje, ale nie są to tylko gołe, ładnie ułożone słowka. Ja jednak cenię w wierszach przede wszystkim emocje - całe ich spektrum, od depresji po szczęście. I znajduję właśnie emocje w twoich wierszach, w tym również. I zawsze te emocje kończą się jakąś refleksją, zadumą nad naturą związków i relacji międzyludzkich.
Takie jest moje zdanie i będę go bronił do upadłego. Z drugiej strony Poeta to naprawdę poważne słowo moim zdaniem, a we wspólczesnej literaturze nie ogranicza się nawet do talentu, równie ważny jest zamysł twórczy, umieszczenie siebie na jakiejś pozycji wobec świata, wobec dokonań innych - dlatego unikam słowa poeta jak tylko mogę - bo to nie tylko to, co i jak się pisze, to również postawa życiowa.

No i ja znów nie na temat :)
Piękny wiersz
Pozdrawiam
Adam

Jak kochasz poezję, tak jak zapisałaś w sygnaturce, to na pewno będziesz pisała,
dużo, dużo lepiej ode mnie. Poprawnie pisać, można się nauczyć. Nieliczni (do których
ja na pewno się nie zaliczam), mają dodatkowo to "coś", co powoduje, że mówi się o nich
- Poeci. Najważniejsze, to robić to, co się lubi, najlepiej jak się umie.
Dziękuję za przeczytanie i wpisanie opinii o wierszu, zapraszam na przyszłość,
serdecznie pozdrawiam
- baba
Bo ja wiem Babo...masz moim zdaniem dar wnikliwej obserwacji i wyciągania wniosków, często to wygląda jak zaglądanie sobie do wnętrza, wciąż na nowo, a to jest w sumie najważniejsze, wszyscy chcemy przede wszystkim poznać siebie, a poznajemy siebie przez innych, czyli twoje wiersze spełniaja jakąś rolę, a tego oczekujemy od poezji właśnie. Na dodatek język w twoich wierszach coraz bardziej pięknieje, ale nie są to tylko gołe, ładnie ułożone słowka. Ja jednak cenię w wierszach przede wszystkim emocje - całe ich spektrum, od depresji po szczęście. I znajduję właśnie emocje w twoich wierszach, w tym również. I zawsze te emocje kończą się jakąś refleksją, zadumą nad naturą związków i relacji międzyludzkich.
Takie jest moje zdanie i będę go bronił do upadłego. Z drugiej strony Poeta to naprawdę poważne słowo moim zdaniem, a we wspólczesnej literaturze nie ogranicza się nawet do talentu, równie ważny jest zamysł twórczy, umieszczenie siebie na jakiejś pozycji wobec świata, wobec dokonań innych - dlatego unikam słowa poeta jak tylko mogę - bo to nie tylko to, co i jak się pisze, to również postawa życiowa.

No i ja znów nie na temat :)
Piękny wiersz
Pozdrawiam
Adam
Dzięki Adam! lubię Cię czytać (słuchać). Mądrze rozprawiasz.
Pogłaskania, są mi niezmiernie miłe, przyjemnie, że tak myślisz.
Serdecznie pozdrawiam
z uściskami - baba

Masz wenę, kobieto; byłam wcześniej teraz dopisuję się do pozytywów i dodam, że strasznie fajnie wyszło to "niech tylko" - taka słodka przekorna pogróżka/pieszczoszka.

pozdrawiam :)
kasia
Dziękuję Kasieńko, bardzo się cieszę z tego, że tak uważasz.
Miło, że zagladasz do mnie i zawsze zauważasz, cos istotnego.
Serdeczności
- baba

Witam :)
Nie wiem na ile odgaduję prawdziwe przesłanie z racji swego "nieopierzenia", ale to bardzo piękne "linijki tekstu", trafiają głęboko budując obrazy nie tylko poprzez skojarzenia, ale również (a może mocniej) przez bardziej emocjonalny odbiór.

Pozdrawiam
Dawid