Maciej_Satkiewicz Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 zwiedzam strzępki własnej fotografii wśród idących naprzód wyznawców sensu wspominam wszystkie pakty wzajemnego stworzenia w zdumionych salach jawy i na wiernych traktach rutyny w zagłębieniu liścia przez tnącą skórę kamienia w katedrze zamkniętych powiek i wspólnych obietnic jeszcze raz powtarzam dłonią ciepło materiału żeby wśród cisz płynących i symfonii nieba nie zgubić własnej kwestii powtarzam w milczeniu odwieczne zaklęcie jestem nie gubię żadnej głoski jeśli to jest odchodzenie niech będzie wiadomo że pamiętam wszystkie dane słowa dłonie w których obleczony jawą składałem powietrze czas i światło wszystkie myśli powtarzam uparcie ziarno fioletu obłoczek wina kilka cudzych westchnień w wieczornym pejzażu to już nieistotne dokąd pójdę co będzie po drugiej stronie fotografii po drodze patrzę na ciąg dalszy w którym nie ma śladu
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Muszę oddalić się od lapka,ale wrócę poczytać trzeci czy czwarty raz. Pozdrawiam KKK
Ewel K Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Dużo do analizy, ale wyłapuję co i raz coś dla siebie "jeszcze raz powtarzam dłonią ciepło materiału" "powtarzam uparcie ziarno fioletu obłoczek wina" - i podoba mi się to obrazowanie, w powyższych tak jakby nawet o zmysłowość haczy.. - na plus Musiałabym przysiąść nad całością. pozdrawiam serdecznie
Roxana M. Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Każdy wers z osobna i połączone w całość WSPANIAŁE......... Zrobiłam sobie dziś wieczór z wierszami Satkiewicza. Niektóre są niezwykłe. Ten na przykład. Przykuwa uwagę i myśli się o nim jeszcze później.... Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi