Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kluczowymi ustawami z 2017 roku, które wywołały kryzys konstytucyjny i były uznawane za ograniczające demokrację, były dwie ustawy reformujące sądownictwo uchwalone w grudniu: o Sądzie Najwyższym oraz o Krajowej Radzie Sądownictwa. Doprowadziły one do przejęcia politycznej kontroli nad organami władzy sądowniczej.

~~

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@bronmus45

Kiedy ja to mówiłam, już w 2006 r., a teraz to nic już nie mam do Pana Jarka. Już po ptokach:)

Jeszcze raz dziękuję za muzyczkę do tekstu. Moi rodzice (73 i 72 lata) byli zachwyceni zarówno melodią, jak i słowami. 

@bronmus45 

I tak już po ptokach, przecież Pan Jarek już na politycznej emeryturze.

Opublikowano (edytowane)

@bronmus45

Folgujmy ma rada 

Kto na koturnach

i z piórkiem w jumie,

nadal niczego 

nie wyrozumie.

Chcesz swej poezji

dodać poloru,

trzeba dystansu.

Więcej humoru!

Chcesz manifestu?

List do narodu!

zapomnij o tem,

trzeba sposobu.

Jakiż to manewr

wszystkim już znany?

Widzisz jest czarny,

Powiedz...że biały.

Jan z Czarnolasu

zawsze jednaki.

Chcesz dobiec celu –

Pamiętaj! „Raki”!

Edytowane przez Poet Ka
zamiana słów (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• W ciszy jest przestrzeń i refleksja ale nie ma ciężaru. Wędruje przez pustynię własnych myśli.
    • “Jaki piękny naszyjnik” w głowie powiedziałam, bo przecież nigdy wcześniej takiego nie widziałam.  Patrzę w dal, gdy kat na głowę mą worek zakłada i czekam, aż z krwi mojej stanie się brudna marmolada.    Nie myślę o niczym, chwilę cicho lecz namiętnie kontempluję  może kiedyś na płótnie to pędzlem namaluję.  Nie płacze, nie szlocham, ni łza po policzku nie spłynie.  Przestępstw winna, brutalna ta kara mnie nie ominie.    Lecz chwile przed wzroku utratą, patrzę się mu na twarz Zapomnieć, zapomnę. Słyszę “czy mnie dziś poznasz?” Widzę, nie wierzę. Oczy mnie pieką. To ja przede mną- stoję ze śmierci iskrami, krwią brudną świecą. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To mi się spodobało szczególnie :) A tekst wciągnął, ciekawa byłam jak to się skończy. W sumie nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej :) 
    • @karenka ... świat zdąża do Światłości wygląda jego bliskości   a ludzie ludzie idący tłumnie pogrążają go durnie   kiedyś dla hitlera klaskali teraz ... dla innego wodza życie by oddali    ciągle są mali a wielką móc otrzymali  ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @Nata_Kruk @Rafael Marius @aff @hehehehe @Wiechu J. K. @Natuskaa @viola arvensis @Berenika97 @Annna2 @Waldemar_Talar_Talar @Sylwester_Lasota @Poet Ka @Marek.zak1 @leo   dziękuję  serdecznie pozdrawiam  !!!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...