H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 żeby nie było potem na mnie gdy chodzi o brzeg racja jest zawsze po stronie morza Bóg wstał i pośpiesznie odszedł Lizbona miała już wtedy zasypane zmierzchem oczy pod kamienną suknią wzdłuż ud aż po biodra przypływ w Druidzie przy czasie lanym z beczki olbrzymieje szczegół słońce wymywa piach stołu w oknach stalowe pręty cienia wzdłuż dłoni aż po papier przypływ
Franka Zet Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 No i przekonałam się po raz któryś, że interpunkcje ograniczają. Pięknie, Lecterze, tak pisz. :)
Marlett Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Interpunkcja zbyteczna, czytelnik bez niej da sobie znakomicie radę, ma większą swobodę w interpretacji wiersza. Dla mnie najlepsze są dwa fragmenty;racja jest zawsze po stronie morza Bóg wstał i pośpiesznie odszedł Lizbona miała już wtedy zasypane zmierzchem oczy iw oknach stalowe pręty cienia wzdłuż dłoni aż po papier przypływ nie znaczy to, że czepiam się reszty tekstu:) PozdrawiaM.
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wstawiłam interpunkcję, gdyż pomogła mi w czytaniu tego utworu :) Taka mała zmiana na moje potrzeby- nic więcej :l Pozdrawiam /m :I Skoro pomogła, to w porządku... Dzięki.
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Próbuję...; ) Dzięki, Fran. : )
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niełatwo mi dotrzeć tekstem, do ciebie - tym bardziej cieszy... Dzięki. : )
Emu Rouge Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 racja jest zawsze po stronie morza to zdanie wystarczyło, żeby obudzić we mnie zachwyt. jest dalej jeszcze kilka takich śliczności. głównie za nie plus, choć całość też dość mistrzowska;) przyjemnie podziwiać Twoje przypływy, Lecterze. pozdr ciepło:) aga
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem, pzdr.
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę jeszcze o wyrozumiałość wobec odpływów... Dzięki, aga. : )
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem, pzdr. Dziękuję.
Emu Rouge Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę jeszcze o wyrozumiałość wobec odpływów... Dzięki, aga. : ) Masz jak w pudełku szwajcarskich czekoladek;) proszę cię bardzo. :)
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyś ty oszalał, Messa...? Boskie to prawo, być wszędzie... ; )
H.Lecter Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę jeszcze o wyrozumiałość wobec odpływów... Dzięki, aga. : ) Masz jak w pudełku szwajcarskich czekoladek;) proszę cię bardzo. :) Ulżyło mi...racja, która jest zawsze po stronie morza - nie może być połowiczna... : ))
JacekSojan Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 racja jest zawsze po stronie wszelkich żywiołów, czyli po stronie natury; nieobliczalnej, nieprzewidywalnej, pozornie szalonej.... "przy czasie lanym z beczki olbrzymieje szczegół" - a za te wersy przyznaję honorową Nagrodę Nobla; wino nie wiersz; wino z górnej półki; J.S
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyś ty oszalał, Messa...? Boskie to prawo, być wszędzie... ; ) prawo być gdzieś w okolicy ud?szalenie jestem ciekaw MN
H.Lecter Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. In vino veritas... : )) Dzięki, Jacku za degustację. : ) P.S. Wymiar finansowy nagrody, też honorowy...? : (
H.Lecter Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyś ty oszalał, Messa...? Boskie to prawo, być wszędzie... ; ) prawo być gdzieś w okolicy ud?szalenie jestem ciekaw MN Czyżbyś zamierzał pouczać Boga, co mu wypada, a co nie... ?! : )))
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawo być gdzieś w okolicy ud?szalenie jestem ciekaw MN Czyżbyś zamierzał pouczać Boga, co mu wypada, a co nie... ?! : ))) wiesz, jak ktoś jest cały czas pouczany to czemy by nie? w końcu podobieństwo zdaje się być konkluzją w tym temacie MN
H.Lecter Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyżbyś zamierzał pouczać Boga, co mu wypada, a co nie... ?! : ))) wiesz, jak ktoś jest cały czas pouczany to czemy by nie? w końcu podobieństwo zdaje się być konkluzją w tym temacie MN Tak poważnie, Messa - to nie Bóg jest w okolicach ud, a i uda niezwyczajne/ kamienne... Podobieństwo...? Może w sferze " przypływów ", to rodzaj uwolnienia dzieła, dania mu autonomii. Ty, Naczelny Mag orga, tego nie czujesz...; ) Coś jeszcze o wierszu, oprócz " boskich " wątpliwości ? Dobry on, zły ?
Rekomendowane odpowiedzi