zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 łatwo znaleźć dziurę u innych sztuką jest zasypać taką popiołem we własnym mózgu zawsze miał głowę nie od parady i dwie ręce w pogotowiu odrywał jedną tylko w sytuacjach awaryjnych gdy musiał wyrzucić kierunek jazdy przechodniom co szli na zebry lubił swojego Scorpio-na oszczędzać na drogach w podjazdach do marketów gwałtowny nawrót łaskotania w kratni doprowadził go do rozstroju nerwowo obserwował śnieżyce i spadek złotówki musi zaryzykować- zrozumiał po czasie stłuczki nauczyły go ostrożności jechał swoje langsam, langsam inni pędzili jak do pożaru a on robił zadymę i mruczał o igrzyskach i stadionie zasiedlonym przez wietnamczyków zawsze reagował nieadekwatnie auto traci na wartości kraj idzie na igrzyska waluta w górę a on jedzie z ograniczoną odpowiedzialnością zaspokoić głód palący w piersi zaistniały karambol nie był z jego winy w wieczornych wiadomościach spiker coś wspominał o żółwiu w granatowym scorpio-nie to przecież nie on psuje się od głowy
kasiaballou Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Reportersko, bardzo opisowo - hmmm... jest w nim tyle myśli, refleksji, ciekawy morał, dla mnie jednak mało poetycko i trochę zbyt rozwlekle, mimo wszystko. Pozdrówki :) kasia
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, cóż, taka poroza bezpoetycka ale na konkurs nie idzie cmoook kasiulku!
Magda_Tara Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 podoba się, że opisowo, że proza bezpoetycka takich "żółwiów"... też kochać należy się! :))) :*
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak Magdo, ale nie tasiemców:) hihi przez takich żółwiów torujących drogę same kłopoty:P cmoook miłego popielca!
teresa943 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Komentowałam niedawno w warsztacie. Podtrzymuję. Podobasie w takiej długiej formie, a szczególnie możliwość wielu interpretacji. Jest bardzo na czasie :) Serdecznie pozdrawiam. Cmoook!
Baba_Izba Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja ostatnio miałam trochę zaległości w czytaniu, w warsztacie przoczyłam Twój wiersz. "łatwo znaleźć dziurę u innych sztuką jest zasypać taką popiołem we własnym mózgu" - bardzo mądre i spostrzegawcze stwierdzenie, coraz częściej obserwuję to u siebie. Peela nie darzę sympatią (trudno darzyć), myślę, że jednak jest tą rybą, która to cuchnie od głowy. Lubię wiersze w których dużo się dzieje, ten nie wydaje mi się za długi. Serdecznie pozdrawiam - baba p/s zapomniałam: jesteś pewna - "łakotan"?
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tereso, bardzo dziekuję, słodkiego śledzia!:))))
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, łaskotania, świetnieże wypatrzyłaś :) cmooook a Pl to mięszanka wodnika z koziorożcem taka z najgorszymi cechami :)))) pozdrawiam popielcowo
kasiaballou Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, łaskotania, świetnieże wypatrzyłaś :) cmooook a Pl to mięszanka wodnika z koziorożcem taka z najgorszymi cechami :)))) pozdrawiam popielcowo Pewien znany Poeta ma dwa znaki zodiaku, ale u niego wszystko cacy, to chyba źle kojarzę ;) - dorzucam się do ciepłych życzeń kasia :)
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Kasiu, ten pan to nie poeta, to mieszanka z pobliża:P ściskam
Lena Achmatowicz Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 pointa jak echo z outcasta z jl, przeczytaj Stasiu, coby sie nie powtarzało. popielcowo się zrobiło:)
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie mam juz w innym wierszu, sprzed 4 lat, wyciągnęłam conieco zmieniwszy, jest na spisie w orgu w moich wierszach cmoook Lenko!
Nechbet Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 cholera Stasieńko jak Ty się rozpisałaś ! i wolę Cię taką, niż taką czułostkową, świetnie naprawdę, warto czytać i wracać buziaki tulaki :* Marta
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i nie ganisz że rozwlekle że za długie, że że... sie ciesze cmoook Martuś!
adam_bubak Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 z czymś mi się kojarzy, ale nie mam pojęcia z którym czymś. Za to jestem przekonany, że dobrze mi się z tym czymś kojarzy, czyli jest dobrze. P.S. Co te ludziska z tym "za długie"? to już się robi jakaś zasada, do kitu.;) Pozdrawiam/Adam
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HEHE Z Panemwkratke w jednym z moich wierszy, to już stały bohater historyjek o moich znajomych, hihi słodkiego śledzika Adamie!
Vera_Ikon Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 ... i do tego taki prawdziwy. Popiołem najlepiej w środę popielcową. Ale komu by się chciało? Miło było wpaść. Wiesz, że mam do ciebie słabość - przez wzgląd na "stare" czasy (stare dla mnie) :) Pozdr serdecznie weronika
zak stanisława Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Weroniko, WITAJ kochana, oj jak dawno!!!!! a włąśnie dziś sroda słodkiego śledzika cmoook
Vera_Ikon Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 No właśnie, co jest z tym śledzikiem? :) Koleżanka ze górno-śląskiego mi mówiła. A ja z łódzkiego i wiesz, że my tej tradycji nie mamy! Znów coś mnie ominęło! Więcej detali proszę, jak i dlaczego? :) pozdr serdecznie weronika
Rekomendowane odpowiedzi