teresa943 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 moje miłowanie w szeptach kolorowe lekkie i niewinne jeszcze za mgłą wyobrażeń wilgotne pokorą spojrzenia wobec trudności urzekłaś czułością daną z wysoka siłą i odwagą pochylenia nad drzewem powalonym słabością na drodze przeznaczenia wrażliwość romantyka pragnie być kochana i tobie ofiarowywać miłość w poezji ty mnie uskrzydlasz jap. ‘żywe kwiaty’
aluna Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Dziękujesz Droga tereso za miłość ,za wszystkim co naj... Bogu?!Tak to odczytuje może się mylę? Uściski!
teresa943 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ Droga Aluno, każde odczytnie jest dobre...jeśli jest ich wiele, tym lepiej dla wiersza... Bardzo dziękuję :) Ściskam serdecznie!
bestia be Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Czyli Tereso wchodzimy w kraj Japonii, jednak zostawmy kontynenty , a przejdzmy do wiersza , co ja mam Ci napisać? Podoba się i tylko tyle serdecznie pozdrawiam bestia
bestia be Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 aha ,, Ty mnie uskrzydlasz , uczyc latać nawet na koniec świata, to moja wizja poezji pozdr bestia
teresa943 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestio, słusznie. Nie musimy wchodzić w kraj Japonii...to tylko marginalne wyjaśnienie słowa... a Twoje "podoba się i tylko tyle" jest "aż tyle", bo sprawia radość... Dziękuję :) Serdeczności!
teresa943 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm...uczyć latać, kochać, być muzą...i nawet lecieć na koniec świata...w poezji... dzięki za powtórne przybycie :):) cieplutkie pozdrówki i radosnego latania z Weną:)
Baba_Izba Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 "moje miłowanie w szeptach", "jeszcze za mgłą wyobrażeń":. pięknie powiedziane! Podoba mi się wiersz, całość dobrze współgra. A gdyby tak coś o ożywianiu, w końcówce, w nawiązaniu do ikebany, Krysiu? Poddaję pod uwagę, tak, na wszelki wypadek, bo teraz też dobrze. Serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, co masz na myśli. Zawsze tak wnikliwie czytasz. To warsztat, więc wiersz w ciągłej obróbce myślowej. A może tak?wrażliwość romantyka pragnie być kochana i tobie ofiarowywaćżywe bukiety miłości w poezji ty mnie uskrzydlasz Dziękuję za dobre rady, za wierność czytania i za to po prostu, że jesteś Izo :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi