Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 wracam ponury w domu nie czeka laleczka Barbie żegnałem szefa: "pan niepotrzebny nam i mnie też" tak mi powiedział więcej już nic wracam ponury jutro już iść nigdzie nie muszę co robić mam? ze sobą gram znalazłem wódki prawie litr przypomni mi lepszy czas "jutro" zapomnieć natychmiast da ……………jednak wódą się nie zaleję niepotrzebna znudzona Barbie nowy szef jest do nabycia i niech nie gada bzdur robotę znajdę inną jeszcze nie znika życie póki muzyka we mnie gra ..........................blues - bezrobocia czar (dla pań) wracam ponura w domu nie czeka pajac Ken żegnałam szefa: "pani jest zbędna nam i mnie też" tak mi powiedział więcej już nic wracam ponura jutro już iść nigdzie nie muszę co robić mam? ze sobą gram znalazłam wódki czystej butelkę przypomni mi lepszy czas "jutro" zapomnieć natychmiast da ……………jednak wódą się nie zaleję niepotrzebny nudny Ken nowy szef jest do nabycia i niech nie gada bzdur robotę znajdę inną jeszcze nie znika życie póki muzyka we mnie gra Marlett i Sosna
Judyt Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Marlettko i Sosen: nie przekonują mnie te wiersze,zdaje się Autorzy uwidocznili grę życia na podstawie lalek barbie -hmm(i zapis jakiś prosty, może lepiej go już rozlać tj. wiersze rozlewają się w treści); tak mi się coś widziało, że biednie- a może taki zamysł był; płoniaście Wam
Magda_Tara Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 ależ to jest blues ! niech zostanie taki zapis...buja... i podoba się...taki blues! :* :* :))
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Judyt! Biednie - taki był zamysł autorów a nawet skłonienie się w kierunku tandety. W górę pójdzie jedynie bezrobocie i kursy walut. Mamy nadzieję, że ostatnie dwa wersy dały trochę radości:)) PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magdo! Tak - to jest blues. Zapisu nie zmieniamy:) Bardzo dziękujemy za zajrzenie do nas. PozdrawiaMy.
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 ..........a jednak wódą się nie zaleję niepotrzebny nudny Ken nowy szef jest do nabycia i niech nie gada bzdur robotę znajdę inną jeszcze nie znika życie póki muzyka we mnie gra Smutna prawda o bezrobociu i masowych zwolnieniach, ale u Was "muzyka (...) gra" i dla mnie to zakończenie wybrzmiewa nadzieją i cennym przesłaniem: "nie pozwolić, aby ta muzyka zamilkła, bo dopóki ona w sercu gra, zawsze jest jakieś wyjście...hehe, np. "nowy szef". Podoba mi się i treść i forma (dostosowana do biedy). Serdecznie Was pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dały dały(...) muzycznie machaju, J.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 bo nigdy nie jest tak źle by nie mogło być gorzej nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być lepiej :):) dzięki i pozdrawiaMy
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 nawet w bluesie mogą być radość i nadzieja :):)
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Tak, Kochani. Dla mnie blues, i to koniecznie śpiewany! Serdeczności - baba
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miła Babo! Bluesa lubimy słuchać razem;) Mocno ściskaMY.
Rekomendowane odpowiedzi