teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 szarobura reszta bieli tęskniąc za błękitem przywiera do szyby ślizgawka odbija smętek chmury po raz kolejny w telefonie nie ma takiego numeru i maile z dystansem nie rozumiem koniec czy niedyspozycja?
aluna Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Nostalgia bierze górę Droga tereso,!Emocje opisane niekonwencjonalenie!Intresujący! Uściski!
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Między zimą a wiosną dopada chyba każdego od czasu do czasu, a więc jest temat :) Dzięki za zainteresowanie :) Buziaki!
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo okroiłam, ale tylko po to, by pokazać, jak czytam - tu jest dla mnie esencja: szarobura reszta bieli tęsknica za bałwanem przywiera do szyby ślizgawka odbija smętek chmury w telefonie nie ma takiego numeru koniec czy niedyspozycja? bardzo pięknie oddzieliłaś esencję...szkic całości... dziękuję za pochylenie :) pozdrawiam serdecznie
bestia be Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 ładny obraz przedwiosnia i w jakims tam sensie depresji pozdrawiam bestia
Judyt Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 jakiś zawód miłosny? albo rozczarowanie?; płoniaście
Gregory House Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 czytając wiersz, skłaniałbym się do tego, że koniec. na szczęście tytuł sugeruje, że to tylko niedyspozycja! *** mimo wszystko przedwiośnie kojarzy mi się raczej z czymś przed wiosną niż po zimie. jasne, można rozszerzać znaczenie, ale preferuję jednak te pozytywne, optymistyczne spojrzenie na -przedwiośnie. pomijając subiektywizm, powiem obiektywnie, że wiersz jest ok. Pozdrawiam
LadyC Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Aj! Jakoś po tytule miałam cichą nadzieję na coś metaforycznie nawiązującego do przedwiośnia Rozczarowałam się :(
Gregory House Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "tęsknica, smętek, zamarły, oziębłych" raczej ciągną w inną stronę, moim zdaniem... ale jeśli miałaś na myśli trochę co innego, to może warto zmienić? Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :))) Pozdrawiam serdecznie.
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takowe też bywają w życiu... dzięki serdeczne:) cieplutko :))))
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wnikliwie patrzysz na to moje "przedwiośnie" i kojarzysz ok:) dziękuję pozytywny obiektywizm, mimo subiektywizmu... pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi...choć jak dla mnie przedwiośnie w wierszu jest metaforyczne... dziękuję za obecność :) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "tęsknica, smętek, zamarły, oziębłych" raczej ciągną w inną stronę, moim zdaniem... ale jeśli miałaś na myśli trochę co innego, to może warto zmienić? Pozdrawiam Te słowa ścisle się wiażą i są potrzebne, ale nie przesądzają sprawy (tytuł i pointa), na razie nie będę zmieniać, ale dziękuję za sugestię, zawsze cenię takie uwagi... Pozdrawiam :)
Bernadetta1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo okroiłam, ale tylko po to, by pokazać, jak czytam - tu jest dla mnie esencja: szarobura reszta bieli tęsknica za bałwanem przywiera do szyby ślizgawka odbija smętek chmury w telefonie nie ma takiego numeru koniec czy niedyspozycja? ooo świetnie Krysiu wydobyte sedno wiersza, skorzystaj z podpowiedzi :) Wlasciwie nie lubie tematów bałwankowych, ale wiersz bardzo mi sie.....pozdrówki
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 oczywiście, że skorzystam...cieszę się, że Ci się podoba...bałwana chyba "stopię", bo bez marchewki ma inny sens...pomyślę jeszcze...cieplutko pozdrawiam Beatko :))
teresa943 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 wkleiłam okrojoną wersję wiersza
zak stanisława Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niedyspozycja zimy, hihi dobre cmook
teresa943 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niedyspozycja zimy, hihi dobre cmook no właśnie...hehe...zimy :) dziękuję cmokas na dobranoc
Rekomendowane odpowiedzi