Agnieszka_Gruszko Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 żywię oplatam ramionami nadzieję czerpię z niej - sitem jaskółki żeby nie umarły bo to nietrudno w niej utonąć łatwo być smutnym, łatwo kochać palcami zgrabiałymi pieścić pokraśniałe policzki, jabłka zbierać z dywanu ciepło zamknięte w kocich kudłach przybłąkać się i merdać włosami potrząsać, kusząco przeciągnąć się lubieżnie nad płomieniem opalić resztki siebie z siebie
zak stanisława Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 ciekawy, widac że nie jesteś debiutantką, ale rażą mnie przecinku wstawione w nieodpowiednie miejsce,( tak myslę) nie dajesz czytelnikowi pola do 'popisu' :Pżywię oplatam ramionami nadzieję z niej czerpię sitem jaskółki żeby nie umarły bo to nietrudno utonąć w smutku łatwo kochać palcami zgrabiałymi pokraśniałe policzki pieścić jabłka z dywanu zbierać ciepło zamknięte w kocich kudłach ...(....) tak bym ...przerzutnie, co ty na to? macham :)
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Dla mnie miejsca jak najbardziej odpowiednie. Ja na to nie. Czytelnik sam swoje pole będzie musiał znaleźć. Znaki interpunkcyjne należą do mnie, interpretacja do niego. Tak to już jest na tym parszywym świecie :) Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słusznie...:P
egzegeta Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam się, że świat parszywy;) Piękny ze wszystkimi okropieństwami i błękitami. Tak, znalazłem swoje pole - tytuł "Żywię" a pierwsza strofa tak:oplatam ramionami nadzieję czerpię z niej - sitem jaskółki żeby nie umarły i na pierwszej strofie kończę czytanie, bo dalej to już tylko gadanie:( czcze. Pozdrawiam
złamane skrzydło Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 przybłąkać się i merdać włosami potrząsać, kusząco przeciągnąć się lubieżnie nad płomieniem opalić resztki siebie z siebie dobrze że piórek nie przyszło co do głowy opalić :) sie zrobiło erotycznie macham ciepło
Lena Achmatowicz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 "łatwo kochać" nie zgadzam się. Agnieszko, wiersz bym jeszcze do warsztatu wstawiła, bo chyba jednak wymaga jeszcze pracy. najserdeczniej pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi