paper_doll Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 noc zamyka okna za ścianą mąż wali głową żonę podśpiewuje coś pod nosem o niespełnionej miłości i dzieciach które zjadają za dużo chleba na północy a brzuchy wciąż pęcznieją im z głodu że to nie jego bo oczy mają kolorowe i włosy z burgundu jak nie jego
Pancolek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Dużo słabszy niż poprzednie teksty. Po prostu przewidywalny od początku do końca. Ostatniego nie zdążyłem skomentować, więc tu piszę: niezły i finalna strofa naprawdę super ;) Pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 "noc zamyka okna" - zbyt oklepane, "żonę" pozostawiłabym jedynie w domyśle, można w ten sposób uniknąć dosłowności. Reszta na plus. Pozdrawiam za ścianą mąż wali głową podśpiewuje coś pod nosem o niespełnionej miłości i dzieciach które zjadają za dużo chleba na północy a brzuchy wciąż pęcznieją im z głodu że to nie jego bo oczy mają kolorowe i włosy z burgundu jak nie jego Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ciekawy, pozdrawiam.
Agnes Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 mogłam go już kiedyś czytać? prawdziwy. pozdr. a
Magnetowit_R. Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 bardzo sie spodobał. to "jak nie jego" świetne zwieńczenie. pozdrawiam
paper_doll Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano zdarza się i tak :) senk ju senk ju senk ju zdecydowanie, odkopany. senk ju senk ju
Emu Rouge Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 wersyfikacja przedziwna, źle mi się czytało, a w zasadzie zgrzytało; może to zamierzone(??), chyba niewypał. co do treści, jest to jakiś ładunek emocji, niezbyt zgrabnie przełożony na słowa, pointa sentymentalna, ale niech będzie że ok. Całaść po japońsku, jako tako;) pozdr aga
zak stanisława Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 noc zamyka okna za ścianą mąż wali głową żonę podśpiewuje coś pod nosem nooo, niezle wali:P i jak onemu wesoło :p ubawiłam się nie ma to jak wyobraznia z podsuniętym obrazem :P cmoook
paper_doll Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wersyfikacja to chyba moja pięta achillesowa :) Senk ju. :) senk ju.
H.Lecter Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Wiersz nieco popsuty zbytnią dbałością o " fotogeniczność ", przerysowany.
Rekomendowane odpowiedzi