teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 błękit jaśnieje światłem w ciszy na werandzie siądźmy jak dawniej popatrz niezabudki w zieleni jak twoje spojrzenie zawsze takie urocze bzy znowu kwitną jak wtedy pamiętasz wilgotne kiście sypałem garściami na kolana oszołomione wonią tuliłaś rumieńce goniłem siatką motyle na trawie wyglądałaś tak zachęcająco ponętnie dziś zaczęły blaknąć chabry spopielał węzeł na karku a jesienne grzebienie wyczesują doby licząc ile ich jeszcze do mrozów nie lękaj się razem przetrwamy
aluna Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Fajna ta menopauza ...pomarzyć! No i ta puenta: " nie lękaj się razem przetrwamy" Uściski!
adam_bubak Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 i czego się tu lękać? :))))) więcej tu miłości niż menopauzy (miłości - żadnych wrednych zakochań i ekscesów) to wszystko oczywiście in plus :) i choć mnie gania po zupełnie innych obszarach (poetyckich), warto czasem zerknąć. Pozdrawiam :) Adam
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, cała tejemnica w tym "razem"... dziękuję i pozdrawiam :)) buźka!
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam! w takich różnych menopauzach miłość jest niezbędna :)) miło, że zajrzałeś, choć taki zaganiany i jeszcze tak cieplutko przywitałeś...dzięki :)) pozdrawiam -Krysia
zak stanisława Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 jeśli jedno drugie kocha, żadna pauza ani meno :P nie jest grozna, razem się przetrwa, cuuudnie tereso! cmoook
bestia be Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 miłość przeniesie góry- podoba sie przesłanie pozdrawiam bestia
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację... właśnie tak :) dziękuję Stasiu i pozdrawiam :)) cmokas
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję:) cieplutko pozdrawiam :)))
ula Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 niektóre wersy wydają mi się banalne, na przykład "jak twoje spojrzenie zawsze takie urocze bzy znowu kwitną jak wtedy pamiętasz" za to przypadła mi do gustu zwroteczka "dziś zaczęły blaknąć chabry spopielał węzeł na karku a jesienne grzebienie wyczesują doby licząc ile ich jeszcze do mrozów" pozdrawiam!
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ula! banalne slowa w menopauzie mają ogormne znacznie, działają jak swego rodzaju terapia, często bardzo skuteczna...dlatego zamierzone... cieszę się, że jednak coś się spodobało dziękuję :))) pozdrawiam
Marlett Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Tereso ! Bardzo ciepło i romantycznie opisałaś życiową niedogodność, na którą skazana jest kobieta. Fakt -razem łatwiej przetrwać trudne chwile:)) PozdrawiaM.
Franka Zet Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Łagodne zamyślenie, czułość - to bardzo ładne, ale zakończenie wolałabym niedokończone; tak jak jest, bardzo wprost. Bardzo podoba mi się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam, ach, gdzie te niezabudki ...
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby mężczyźni o tym wiedzieli :) Dziękuję Marlett. Serdecznie pozdrawiam :)))
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i cieszę się, że "wyczesałaś" coś dla siebie. A zakończenie wprost zamierzone... hehe...niezabudki urzekły? Mnie też. Serdecznie pozdrawiam :)))
Judyt Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 brawo! pierwszy normalny wiersz płoniaście
teresa943 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mój?? oootwieram gębę ze zdumienia :) dziękuję Judytko i pozdrawiam :))
ula Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. muszę Ci uwierzyć, bo nie siedzę w tym temacie:)
teresa943 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. muszę Ci uwierzyć, bo nie siedzę w tym temacie:) dzięki za wiarę...hehe...trochę się rozglądam i wodzę dokoła "medycznym okiem"...:)))))
Zbyszek_Dwa Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 wilgotne kiście sypałem garściami na kolana oszołomione wonią tuliłaś rumieńce goniłem siatką motyle na trawie wyglądałaś tak zachęcająco ponętnie Dobry wieczór Teresko. Dla mnie ten fragment przepiękny obraz ciepła radości i erotyzmu Cały wiersz jest pogodny:)) Lubię tu zrobić przystanek. Pozdrawiam serdecznie Tereska:))
Rekomendowane odpowiedzi