Wioletta_Buller Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 słońce płacze przykryte uśmiechem już dawno zapomniałam ból przygnębiających wizji twojego uśmiechu i oczu błyszczących znów śmieję się fałszywie brakiem czegoś pijana słowami zaciśniętymi w gardle naćpana nie mam nic do szczęścia podobnego za dnia utwierdzam zbyteczne przekonania do słuszności wiatru i śpiewu słowika gdzieś mam to co było przepojone płaczem w czterech literach utkwiło dwie są drogi lecz słuszna jedna wciąż niepotrzebnie niszczymy się kwestią wyboru w tę czy we wtę tak czy na opak jakby nie patrzeć jest jest woda i ogień i tylko ogniem można się sparzyć nie mam nic do szczęścia podobnego w świecie wyzysków i imaginacji została jeszcze rozpacz prawdziwa skacząca do gardła i chwytająca za serce kurczliwe i język wijący stereotypowe opowieści niechlujnych mózgów że kamień codzienności zbyt ciąży przytłacza a wszystko to przeznaczenie opatrzność wredna Boża bo jak się nauczyć słuszności prawdziwych prawd wyboru nieskazitelność życia jest przecież niemożliwa
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I dokładnie tak jest. Przy czym wątek wątkiem - trochę poplątany, ale ciekawy. Wiersz ów ... Woiletto ! dział P. Piszesz pięknie, ale Z czegoś więcej oczekuje. Możesz być na mnie wściekła, ale kiedyś mi podziękujesz. Gdybyś tę poezję umieściła w P wychwalał bym Cię pod niebiosa, a tak zmuszasz mnie do krytyki. Pozdr...
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę zająć sie merytoryczna oceną (krytyką) utworu i przestać debatować nad miejscem dla tego wiersza. A.S.S.
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ojejku.. "jakby nie patrzeć jest prawda i kłamstwo materia i próżnia dobro i zło jest woda i ogień i tylko ogniem można się sparzyć " to już lekka przesada.. po co tyle przeciwstawieństw? wiersz dla mnie za długi, nieczytelny przekombinowany w ogóle mi się nie podoba w nim nic zlepek myśli, które starała się Pani połączyć ale nie wyszło za dobrze moim zdaniem nie nadaje się do "Z" a i w "P" napisałabym to samo.. przykro mi pozdrawiam Emilka [sub]Tekst był edytowany przez Emilia Zone dnia 15-07-2004 14:27.[/sub]
Wioletta_Buller Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzieki. o szczerą krytykę mi chodzi. na błędach w końcu człowiek się uczy. pozdrawiam Violette
Rekomendowane odpowiedzi