teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 razem niesiemy uśmiech krzewom na skwerku przycupnęły białe czapy kiwają się smętnie a wiatr pewnie zaspał nie tarmosi spod beretu niesforne kosmyki znów się wymknęły zalotnie iskrzą spojrzenia w objęciach mowa ciała wyraża więcej niż słowa rozradowane sędziwe świerki i błękit na tle przestrzeni w oczach wzruszona kropla odbija zieloną wilgoć sercem oddam w ręce poezji obraz tak długo pieszczony snami nabierze realnych kształtów promienna przyszłość już czeka za progiem z Mendelssohnem
Nata_Kruk Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Tereso, dużo ciepła zawarłaś w napisanych słowach... i chociaż to "Noc przy nadziei"... przechadzam się wraz ze strofami wcale nie nocą, wręcz przeciwnie... krzewy na skwerku, białe czapy i wiatr, co zaspał... sędziwe świerki oraz błękit, pozwalają mi wędrować, wędrować lekko i przyjemnie... dopiero ostatnia strofka wspomina o snach... o tym co może być za progiem, aż w końcu puenta - pada pytanie, czy wierzyć snom... chyba tak, skoro podmiot liryczny "mówi"... "wierzę tobie" Przeczytałam z przyjemnością. Pozdrawiam, życząc przyjemnego wieczoru... :)
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata, jest mi niezmiernie miło, że zechciałaś "spacerować" i do tego z przjjemnością. Bardzo dziękuję za piękną interpretację. Serdecznie pozdrawiam i także życzę miłego wieczoru :))
HAYQ Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 na Mendelssohnie bym zakończył, te dwa ostatnie wersy są już niepotrzebne i szczerze mówiąc psują ładnie płynący wiersz. :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ, właśnie nie byłam tak do końca pewna, ponieważ w warsztacie nikt nic... masz rację, dziękuję. Miło, że wpadłeś. Serdecznie pozdrawiam :))
Bernadetta1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ladnie Krysiu:)...a tytuł super:)pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i cieplutko pozdrawiam. Dobrej nocy Beatko :)))
Daremond Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Mocno erotyczny wiersz, miejscami nawet perwersyjny.
Trycjusz Rak Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja tego obrazu nie oddawałbym jednak w ręce poezji. Nie ze wzgędu na samą treść, bo może przy wielkim ścisku dałoby się to strawić, ale przez wtórność, oto jest mój główny zarzut. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Bardzo nastrojowo i pięknie poprowadzona myśl w wierszu. Serdecznie ściskam - baba
bestia be Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Co mozna powiedzieć PIĘKNIE pozdrawiam bestia
kasiaballou Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Pisz, Krysiu, pisz :)) pozdrawiam kasia
Nata_Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zakończenie na Mendelssohnie wyszło wierszowi na dobre, tak jest lepiej... :) Życzę szybkiej wiosny... :))
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo... to źle? pozdrawiam :))
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trawienie zależy od stanu żołądka...wola Czytelnika ...ma prawo "nie trawić"...sorry... pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pocieszyłaś mnie, bo już się bałam, że coś niestrawne... Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie odpowiem PIĘKNIE DZIĘKUJĘ :)) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, inspirujesz mnie...dziękuję i cieplutko pozdrawiam :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, to HAYQ mnie do tego "popchnął", bo wahałam się... dziękuję za powtórną wizytę i opinię...pozdrawiam :))
Oxyvia Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ładne. Wzruszające. Wszystkim tego życzę. Nic więcej nie umiem tu napisać.
Rekomendowane odpowiedzi