Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

opera w górach

Rekomendowane odpowiedzi

wspinałeś się po piargach
z przeciążonym plecakiem
schodziłam do schroniska
zielonym spojrzeniem
dotknąłeś głębi
w trawie

pasikonik z pasją ciął zbójnickiego
szemrały smreki nad potokiem
w podniebnej filharmonii
operę Moniuszki niosło echo
aż drżały u szczytów góry

dziś nie pamiętam
ty czy Kiepura
śpiewał tenorem arię
z góralem

grałam w halce

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kasiu!
Rzekłaś! Sic! Jestem "niedzisiejsza"...hehe... i misie z tym widzi :)
Ty masz swój styl, który podziwiam...nie umiem tak jak Ty...i dobrze...
fajnie jak jest roznorodność...przynajmniej się nie nudzi :)
Dziękuję i pozdrawiam :))
Krysia

Kasiu!
Rzekłaś! Sic! Jestem "niedzisiejsza"...hehe... i misie z tym widzi :)
Ty masz swój styl, który podziwiam...nie umiem tak jak Ty...i dobrze...
fajnie jak jest roznorodność...przynajmniej się nie nudzi :)
Dziękuję i pozdrawiam :))
Krysia

"Niedzisiejsza"???
- a kto śmie tak mówić?

mam brata w pud... - znaczy ... za granicą..., daj namiary, coś z tym zrobię ;)

buźki, Krysiu :))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Mnóstwo osób w dalszym ciągu nie zostało zdiagnozowanych, ponieważ wywodzą się z czasów, kiedy np. pójście do psychologa było uznawane za ujmę, albo zwyczajnie nie było świadomości, że takie a takie zachowania należy przebadać. Dopiero teraz, kiedy świadomość społeczeństwa rośnie, okazuje się takich ludzi jest naprawdę cała masa.   Uśmiechnięty i wypoczęty, po czymś takim? Mimo wszystko nie zazdroszczę. Wolę swój spokój i uporządkowanie. Na dyskoteki mnie kiedyś wyciągali, gdy jeszcze nie potrafiłem odmawiać. Byłem wyczerpany.   Rozumiem. Nie przepadam za imprezami towarzyskimi, ponieważ trudno wbić się w rozmowę, kiedy inicjatywę przejmują ekstrawertycy, w dodatku pod wpływem. :) Jak wszyscy mówią na raz, to już w ogóle masakra. Wtedy, to już nawet nie próbuję się wbijać.   Paradoksalnie, znam odpowiedź na to pytanie: świat jest rozkrzyczany, ekstrawertyczny, promujący pośpiech, hałas, uzewnętrznianie się aż do bólu, czyli rzeczy zupełnie odwrotne od tych, którym hołduję. Zobacz, po części abstrahując od np. spektrum, nawet ludzie, deklarujący się jako introwertycy, są wielokroć tak niesamowicie hałaśliwi, rozgadani, small-talkowi, że zaczynam zastanawiać się, o co chodzi u nich z tą introwersją, bo później okazuje się, że uwielbiają łazić na hałaśliwie imprezy, przebywać z ludźmi całymi dniami, etc. etc.   Dziękuję.   @Rafael Marius Dziękuję. 
    • W sumie, jeszcze nie one zostały. Dobry wiersz. Pzdr.  
    • I kole, że jeż ogon ma, a mnogo, że jeże loki.     A z rany ram noże żon marynarza            
    • odsuwasz się oddalasz od dawna piszesz mniej mało o niczym a ja nie wiem zupełnie kiedy w końcu cię zobaczę   gdy spotkamy się powiem tak, masz racje też o tym myślałam tak lepiej   i usłyszę jak z ulgą spada ci z serca kamień węgielny pod nasze życie kochanie                 3.12.2024
    • Podstawowe wiadomości:   Przypadki:   Mój Mojego Mojemu Mój Z moim O moim Mój!   Osoby: Ja Nie Ty Nie On Nie Ona Nie Ono Nie my Nie wy Nie oni Nie one   Przykład: "Dzisiaj na drodze krajowej numer 13 rozbił się samochód marki Porsche. Zginęła jedna osoba. Przyczyną wypadku była prawdopodobnie zbyt duża prędkość; u kierowcy stwierdzono również obecność amfetaminy we krwi."    

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...