złamane skrzydło Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 czołem Marusiu ognista:)
kasiaballou Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Pampersik trywializuje całość przekazu, a szkoda, bo ten celny i ciekawy - subiektywnie łoczywiście, alem siem tam potchnęła, to piszę ... Pozdrówki :) kasia.
JacekSojan Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---------------------->>>>>>chciałbym pochwalić, ale wiersz w tej postaci jest dla mnie nie do przyjęcia, a myślę, że i jego patron, Herbert, miałby wiele do zarzucenia odnośnie kwestii smaku;
Oxyvia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Wiersz na pewno pisany z talentem i z pazurem, ale niezupełnie zgadzam się z jego wymową. Myślę, że nasz naród wręcz za bardzo jest zapatrzony w sztambuchy, symbole i pamiątki - wierzy w nie jak pierwotni w totemy i fetysze, te symbole mają nad nami władzę, dlatego łatwo jest manipulować naszymi umysłami za pomocą narodowych symboli. Co oczywiście wcale nie zaprzecza temu, że nie rozumiemy historii i nie umiemy wyciągać z niej wniosków.
złamane skrzydło Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ---------------------->>>>>>chciałbym pochwalić, ale wiersz w tej postaci jest dla mnie nie do przyjęcia, a myślę, że i jego patron, Herbert, miałby wiele do zarzucenia odnośnie kwestii smaku; szanowny panie Jacku, zapomniał Pan o tytule:) mówi sam za siebie:P
złamane skrzydło Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Oxywio, ma pani prawo nie zgodzić sie:P ale miło że pisze pani : Wiersz na pewno pisany z talentem i z pazurem, to cieszy! pomimo! macham skrzydłem:)
allena Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zupełnie jak na akademii, albo na szczycie:) a.
Oxyvia Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Oxywio, ma pani prawo nie zgodzić sie:P ale miło że pisze pani : Wiersz na pewno pisany z talentem i z pazurem, to cieszy! pomimo! macham skrzydłem:) Jesteśmy na "Pani"? To chyba tworzy niepotrzebny dystans w jednym klubie - mamy tę sama pasję i piszemy na tej samej stronie. :)
Nata_Kruk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Przystanęłam przy tym wierszu i to wcale nie na jednej nodze. Zabieram go sobie, by wgryźć się lepiej w treść. Pozdrawiam... :)
złamane skrzydło Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam Cię Oxywio! miło macham skrzydełkiem :) alleno, jesteś bardzo przekorna :P ale się cieszę że czytałaś! Nato, sama zobacz, ilu czytających a trzy różne opinie dziaki macham paniom skrzydlaty :)
allena Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie, nie jestem przekorna, to raczej wiersz nie wie jakim chce pozostać i w zasadzie trudno się do niego odnieść; autor nie daje gwarancji, że wie co chce przekazać i w jakiej formie i że to co teraz jest, to jest to o co mu chodzi, dlatego trudno pokusić się o jakiś sensowny komentarz:) a.
a._mrozinski Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Musi mi się podobać :) a jeśli idzie o Herberta, polecam książkę "Herbert nieznany. Rozmowy" Arek
a._mrozinski Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Musi mi się podobać :) a jeśli idzie o Herberta, polecam książkę "Herbert nieznany. Rozmowy" Arek
złamane skrzydło Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierszowi chodzi o to że stary rok odchodzi, a był poświęcony Herbertowi, testament Poety legł pod stosem popiołów, że historia jest zakłamana, a politycy tylko bawią się w przekomarzanie i szukanie dziury w całym mamiąc nam oczy 'globalnym ociepleniem' i wielkim kryzysem, odwracają uwagę od spraw istotnych, więc Herbert przewraca się w grobie na takie podejście do historii, do języka itede nie zrozumiałaś, ale miło, że zaglądasz i reagujesz ściskam całym skrzydłem:)
złamane skrzydło Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Arku, dziaki, skorzystam na pewno, bo coraz bardziej inryguje mnie ten Poeta. w szkole nie bardzo..... bo zmuszali;P rozumiesz? ściskam dłoń
allena Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierszowi chodzi o to że stary rok odchodzi, a był poświęcony Herbertowi, testament Poety legł pod stosem popiołów, że historia jest zakłamana, a politycy tylko bawią się w przekomarzanie i szukanie dziury w całym mamiąc nam oczy 'globalnym ociepleniem' i wielkim kryzysem, odwracają uwagę od spraw istotnych, więc Herbert przewraca się w grobie na takie podejście do historii, do języka itede nie zrozumiałaś, ale miło, że zaglądasz i reagujesz ściskam całym skrzydłem:) ja rozumiem treść - nie rozumiem ciągłych zmian formy, a co za tym idzie zmian treści; Komentowanie staje się zbyteczne i tyle.:) a.
złamane skrzydło Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierszowi chodzi o to że stary rok odchodzi, a był poświęcony Herbertowi, testament Poety legł pod stosem popiołów, że historia jest zakłamana, a politycy tylko bawią się w przekomarzanie i szukanie dziury w całym mamiąc nam oczy 'globalnym ociepleniem' i wielkim kryzysem, odwracają uwagę od spraw istotnych, więc Herbert przewraca się w grobie na takie podejście do historii, do języka itede nie zrozumiałaś, ale miło, że zaglądasz i reagujesz ściskam całym skrzydłem:) ja rozumiem treść - nie rozumiem ciągłych zmian formy, a co za tym idzie zmian treści; Komentowanie staje się zbyteczne i tyle.:) a. aaaa, to się z Tobą zgadzam, jestem niestałą osobą, poddatną na wpływy mea culpa! ściskam oboma skrzydłami, miła alleno!
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jest bardzo sensowny na te nasze czasy nieporozumień politycznych i kryzysu. Przyznaję, musiałem się bardziej wczytać i podoba się. Pozdrawiam, Bolesław.
złamane skrzydło Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 sie ciesze, Bolesławie, macham skrzydłem!
Rekomendowane odpowiedzi