Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 czy poszłabyś ze mną na spacer zimowy by w puchu iskrzącym zostawić sen powiek i gwiazdy zadziwić policzków dotykiem śnieg słyszeć jak pada w takt niby muzyki otulając puchem każdą szarą gałąź jakby chciał wybielić i duszę i ciało zatrzeć dawne waśnie urazy i brudy byśmy byli w stanie znów sobą się urzec i spleść mocno ręce pochylając głowy czy poszłabyś ze mną na spacer zimowy
Baba_Izba Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Oj, poszłabym, poszła, ale peel pewnie te słowa do innej baby kieruje! Zaczytałam się. Bardzo ładny wiersz, poddaję pod rozwagę, czy nie zamienić na coś innego jedno "się" 3 i 4 zwrotka. (może coś w rodzaju:"i spleść mocno ręce pochylając głowy" itd.)? Serdecznie pozdrawiam - baba
Vera_Ikon Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Podoba się. Przyjemny. Jedyne "ale": "znów sobą się urzec i wziąć się za ręce" => "się" zdublowane, razi nieco Lekko się go czyta, sam wymusza rytm. No i... bardzo lubię klamry kompozycyjne :) pozdr serdecznie Joanna
Bernadetta1 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 oj Jacku ja myślę, że każda by poszła wszak zima nie tylko śnieżna zamieć mroźna mokre rękawiczki przemoczone śniegiem i zmarznięte dłonie ogrzane oddechem... pozdrawiam ciepło:):)
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 a poszłabym z tobą na spacer jesienny, poszukać dni nowych złocistopromiennych szukać wschodów szczęścia za smużkami ciszy i szelestów klonach poszłabym, czy słyszysz? przez rdzawe sekundy tam gdzie czas miedziany położy pod stopy miodolistne dywany * poszłabym Zimą nie pójdę, marzną mi ręce :) Ładnie, Jacku. Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Babo z plackiem świątecznym masz rację i już zmieniłem ps. peel jest od 30 lat żonaty póki co:)))) serdeczznie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwotnie wiersz miał więcej strof ale żeby nie marudzić jak to kiedyś napisała jedna z komentatorek autor skrócił do max. i ja też lubię klamry kompozycyjne :)) dzięki że zajrzałaś Serdecznie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie: dłonie ogrzane oddechem, palto z kapturem obrysowane misiem ...... ileż można gadżetów tutaj dołączyć, ale nastrój chyba jest serdecznie pozdrawiam Jacek
Ewa_Kos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 już idę tylko założę kalosze miało być mroźno a tutaj proszę deszcz zamiast śniegu pada i siąpi w nadejście zimy zaczynam wątpić:))) Pozdrawiam Jacku na spacer trzeba nam na spacer:) Życzę Wesołych Świąt i pozdrawiam serdecznie:))) Ewa
Magda_Tara Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 oj, poszłabym... :)) póki co, zabiorę sobie Ciebie :))
Maria-Jolanta Embst Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Oj poszlo by sie poszlo na taki spacer... ale sie spoznilam, bo juz caly pochwalny chorek chetnych sie utworzyl. Wiersz piekny i nie pretensjonalny. Radosc czytac. M-J.E
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierszyk śliczny Alu dzięki na spacer wiosenny my pójdziemy razem park oraz stocznie znowu mi pokażesz zmęczeni siądziemy w kafejce w ogródku a czas jakby zwolni płynąc pomalutku a potem pognamy każde w swój realizm stawiając pytanie czyśmy się spotkali pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w Pieninach śnieg przykrył drogi oraz góry włóż proszę kozaki ciepły płaszcz z kapturem skarpetki wełniane no i rękawice teraz na spacerze możesz gwiazdy liczyć :)) Wzajemnie Wesołych Świąt mnóstwo radości Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż się boję jak mnie zabierasz :)) pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To miłe kalendarzyk jest - są jeszcze wolne zimowe wieczory zapraszam na poetycko-wirtualny spacerek :))) pozdrawiam Jacek
Marusia aganiok Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 pewnie każdy by poszedł, a chętniej pojechał:P niech żyje zima i biały śnieżek - bardzo czasowy wierszyk i zachęcający;P jak nie wiem co:))
Magda_Tara Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż się boję jak mnie zabierasz :)) pozdrawiam Jacek no i co mi z tego ("pozdrawiamJacek"), nawet wierszyka mi nie dałeś... ;((
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszedłem w Twój profil chcąc coś Twojego przeczytać aby poznać osobowość a tu pustka nawet nie śmiem pisać wierszyka jeśli nie znam osobowości na tym forum parę razy oberwało mi się po uszach pozdrawiam Jacek
Magda_Tara Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszedłem w Twój profil chcąc coś Twojego przeczytać aby poznać osobowość a tu pustka nawet nie śmiem pisać wierszyka jeśli nie znam osobowości na tym forum parę razy oberwało mi się po uszach pozdrawiam Jacek niepoetka bez osobowości !! dno. idę się utopić. :(
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba mnie źle odczytujesz albo się zgrywasz pewno jesteś wytrawnym krytykiem literackim a i tacy są potrzebni a mnie parę razy opieprzono za pisanie wierszyków czasami trudno coś napisać gdy nie znasz gustu upodobań aby nie wyszła z tego kicha a póki co to zgoda zgoda :))) pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi