złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 ma zawsze otwarte ramiona pachnie ciastem i mlekiem pastą do podłogi i tym co się pamięta dom z ogródkiem, a w nim ona ze świeczkami w oknie z bielą obrusa łuską na szczęście z dalekiej drogi przyjdziesz znużony z opłatkiem w dłoni siądziesz przy talerzu podróżnika zawsze w tym samym miejscu od lat czeka na napełnienie
Magda_Tara Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 bardzo piękne, Skrzydełku, takie.... pachnące jodłą i dobrą miłością. :)) bardzo. zabieram.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Dziś czytam kolejny wiersz o świętach. Ładnie oddana atmosfera matczynego, ojcowskiego domu lub domu co przyjmie każdego potrzebującego w takich chwilach. Pozdrawiam skrzydło :)))
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 ale.... jesteście kochani:) macham ocieplony waszom dobrociom:);)
kasiaballou Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Takie gadki Edypa - brak mi poezyJi w tym wywodzie ... Ale pozdrawiam :) kasia.
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kasiuballou, poeZYJA w domu się posila bo dom to sama poezyja, hihi tęsknie za prawdziwym domem, w którym poezyja wie czego chce macham kasiulku, dla zabawy :D
kasiaballou Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kasiuballou, poeZYJA w domu się posila bo dom to sama poezyja, hihi tęsknie za prawdziwym domem, w którym poezyja wie czego chce macham kasiulku, dla zabawy :D :D! I takiego kwadratu Ci życzę ;)) pozdrówki :) kasia.
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 dziaki, kasiu, życzenia jak świąteczne:) i tobie najlepszego :D
kasiaballou Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ryjki, czułki i pyziaki - dzięki ;* kasia
Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Fajny wiersz, taki przedświątecznie - świąteczny, w jedenastym wersie literówka, pewnie gość był głodny i zjadł literkę? Ściskam - baba
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. MASZ SOKOLE OCZY BABO, a gość, jak to gosć, zawsze są głodni :P dziaki, macham:):)))))
Sfinks13 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 bradzo fajny wiersz bardzo pozdrawiam:):):)
zak stanisława Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Almare Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -podpinam się pod Kasię. :)) ścibolenie nie poezja. idź w wiersz rymowany, przy takiej prostocie w ujęciu tematu dodasz rytm i melodię, co przełoży się na łatwość w deklamacji wiersza przy rodzinnym stole. niech łza kapnie, a co! -acha, ja lubię zwykłe proste, ale dobrze napisane rymowanki, często stawiam je wyżej niż wolniaki+nadęciaki+współcześniaki= wieśniaki jakich pełno. :))) -ale...pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Skrzydełko! Jestem zauroczona ciepłym klimatem tego domu. Czuję jodłowy zapach i widzę te świeczki w oknach...ech, nie ma to jak gościć w takim domu:)) Bardzo mi się podoba. Cieplutko pozdrawiam -Krysia.
Marusia aganiok Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 dla mnie za prosto i za równo;P jasne i otwarte okna jak ramiona znowu pięknie pachnie piernikiem i miodem pastowane podłogi tak wciśnięte w pamięć i tak bym dalej snuła świąteczną opowieść;P Wesołych Świąt! :)
zak stanisława Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
ireneusz paprocki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 mnie tam się podoba ta urocza atmosfera pozdr.
złamane skrzydło Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi