Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Boskie Kalosze----------------------
jestem rozczarowana---------------------
ale mile rozczarowana
dostałam tomik poezji i ażem zaniemówiłamże
cóś z wyobraznią mam nietenteges,
spodziwałąm się chłopa z brodą długą i siwą.
a tu facet z balonem :P i do tego młody, :)
no, patrzaj, takie rozczarowanie :P
miło mi, dzięki za dedykację
za superowe wesołe wiersze
nie mówiąc o tychże tu!
cmooook

Opublikowano

No cóż, muszę się też wpisać, żeby było wiadomo, że nie przegapiłam.
Zabieram oba wiersze do prywatnych zbiorów. I nie zmieniam nic.
Reszta jest milczeniem, bo wszystkie pochwały już tu zostały wypiszczane zachwytem. :)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak Ci się zdaje, Jacku?... Hę?...

Nie na każdym, co ma spodnie,
kryją one klejnot-cud;
"gdyby wszystko było jedno,
to by kupa była miód".

Pozdrówka. :P
JotJot.
Opublikowano

- gratuluje udanego debiutu. czytam, już kolejny raz, zamieszczone wiersze i niezmiennie jestem nimi oczarowany, jak również( to banalne co powiem, ale powiem :))warsztatem, wyobraźnią autora, lekkością frazy i skojarzeniami, które były tuż obok, a ja ich nie widziałem, co w takich wypadkach zalicza mnie do towarzystwa "Ślepych Ogórków". jak ja nie lubię być wśród nich. hm...po zastanowieniu - to ty, mnie tam wpychasz, to twoja wina, autorze! :))) O, tak! mamy winnego! nareszcie!

-pozdrawiam serdecznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie wróciłem z banicji. Sokratesowi dano przynajmniej do wyboru
cykutę albo banicję, ale w moim przypadku Angelo sam podjął decyzję
słusznie przewidując, że również wybiorę truciznę ;)

Takoż jestem (jaki jestem) i dziękuję wszystkim za komentarze pod wierszem
jak i notabene tomiku.

Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Podoba mi się w twoim wierszu to przejście między dniem a nocą. Tylko w mroku relacja jeszcze jako tako wypełnia potrzeby i daje ukojenie. Poranek jest bezlitosny. Światło odsłania każdą wadę, oświetla uczucia, które już dawno się wypaliły. Skóra została porównana do pergaminu, a więc historia tej relacji już dawno się zakończyła, kartka jest już w pełni zapisana, iskra zgasła.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

W mroku, jak to w mroku, mało widać. Tylko w nocy, na granicach snu, nie dostrzega się, że to, co ma się pod ręką, jest tylko starym zapisanym pergaminem. I tylko tam relacja działa, bo noc nie szuka wrażeń, a spokoju i wyciszenia.    I mimo tego znużenia w świetle dnia, trudno odejść od takiej relacji, bo ona jest pewna, daje poczucie bezpieczeństwa, a sentyment i przywiązanie są na tyle silne, że łatwiej jest po prostu w nich odnaleźć cały sens. I dlatego podmiot "zostaję w tym martwym bezruchu czekając, aż kurz całkowicie nas przykryje"
    • @KOBIETA   uroczy, piękny wiersz.   żurawie już przyleciały !   pozdrawiam Cię Dominiko :)    
    • @Stukacz   "Nie można pisać, gdy humor zły" - mówisz, pisząc świetny wiersz. Petrarka milczy, Tetmajer nie pomaga, ale myśl o kimś zwyczajnym budzi demona w atramencie. A humor? Humor w końcu puszcza oko. Bardzo mi się podoba. :) 
    • @viola arvensis     Wiolu. poruszający wiersz. czytam go jak zapis bardzo osobistego przejsćia , od bólu do dojrzałej zgody na przemijanie. jest w nim kruchosć bańki mydlanej, ale i siła wiary, która potrafi rozwiązać najtrudniejsze supły. najbardziej uderza mnie ta odwaga powiedzenia: "jestem prochem motylem i duchem ” czyli zgodzenia się na sprzecznosć, na bycie jednocześnie wszystkim i niczym. to bardzo kobiece, bardzo ludzkie i bardzo prawdziwe. nie ma tu patosu, jest za to subtelność i głęboka samoświadomość. ten wiersz nie krzyczy . on rozkwita jak cisza. zostanie we mnie na długo po ostatnim wersie. dziękuję Ci za tę delikatną, a jednocześnie mocną opowieść o byciu i niebyciu. Ty POETKO ! uśmiechy przeplatane ......uśmiechami :)))
    • @vioara stelelor   Piękna poezja! "Niedostrzegalne ciepło" to piękna metafora miłości, która nie krzyczy, tylko po prostu jest. Przejście od kwiatów w dłoni do zapachu w kąciku oka - od młodzieńczej namiętności do głębszej czułości - jest cudnie wzruszające. A finał o błędach jako rękojmi wierności? Mądrość, której brakuje romantycznym deklaracjom. Mądre i czułe.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...