Tova_Brink Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 wyobraź mnie wszystkim swoimi pastelami klasyki szablonami pomyśl wszystkim jak mi smutno pod latarnią mam przy sobie utwierdzacze mam na całym świecie drogowskazów kilka wiosek
kasiaballou Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gażety malarskie mają swój przebieg, Tova - ja to chwytam, ale ino warunkowo; bo smutno mi pod oną papeterniową latarnią - proszę o coś bAAArdziej odkrywczego :P - może komputerowa kalkofonia ..(?) - "wiosen" bym dała zamiast 'wiosek' ;p Pozdrówki :) kasia.
Tova_Brink Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 no cóż, prawda jest taka, że zdrętwiał mi język ostatnio :P, a baaaaardzo mi się chce pisać, dlatego coraz częściej będzie mnie można spotkać w warsztacie :-]
ireneusz paprocki Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 wyobraź MNIE wszystkim swoimi pastelami klasyki szablonami pomyśl wszystkim jak MI smutno pod latarnią MAM przy sobie utwierdzacze MAM na całym świecie drogowskazów kilka wiosek wiersz bardzo ciekawy, jednak w miniaturce nie bardzo pasują takie same zaimki i powtarzający się czasownik. Zaznaczyłem to drukowanymi literami. Pomysł jednak warty upiększenia pozdrawiam
Tova_Brink Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 wyobraź MNIE wszystkim swoimi pastelami klasyki szablonami pomyśl wszystkim jak smutno pod latarnią MAM przy sobie utwierdzacze na całym świecie drogowskazów kilka wiosek z takimi poprawkami a) druga część się rozmywa b)w trzeciej gubi się brzmienie, moim uchem i zdaniem więc nie tutaj chyba jest największy zgrzyt, ale może zjawią się i na to jakieś propozycje dzięki, dobranoc, rymy na noc ;P :-]
ireneusz paprocki Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 nie wiem , ale te ,,wioski" mnie nurtują chociaż te drogowskazy miło brzmią. Nie ten ostatni wers jest super dochodzę do takiego wniosku, gdyż w nim kryje się coś nieokreślonego i to właśnie pociąga czytacza. pozdrawiam
ireneusz paprocki Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 aby 3 zwotka miała brzmienie wystarczy dodać spójnik np,, i" i ,,na całym świecie itd." wtedy ten czasownik ,,mam" jest zbyteczny, chodzi o pierwszy Twój zapis wiersza. zawsze piszę tak :Ty jesteś poetką i sama kreujesz przesłanie. pozdro
HAYQ Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 wyobraź mnie wszystkim swoimi pastelami szablonami poczuj rozpoznaj jak mi smutno pod latarnią mam przy sobie utwierdzacze mam na całym świecie drogowskazów kilka wiosek wioski są wporzo :) Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Tova - pisz HAYQ - poprawiaj, tworzycie wspaniały duet. :))
Tova_Brink Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 zapytam bezczelnie: gdzie mam to wrzucić? :-]
Bernadetta1 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 wrzucaj wrzucaj:)całkiem zgrabny wyszedł:)pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi