Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

dla M

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z tymi skrzydłami to masz rację... jak w banku - tak będzie. A propos banku - renciści i emeryci się cieszą, że w końcu został podpisany ten BFG (nareszcie ich miliony są bezpieczne;)))
I właściwie to może i dobrze, że oblodzi skrzydła?
Może do ciepłych krajów na tych sztywnych odlecą... oba ;))
Miło, że zajrzałaś, dziękuję i pozdrawiam.

Niestety nie da się odpowiedzieć na to pytanie tak wprost. Bo w życiu często nie ma jednoznacznych odpowiedzi. Czy jest i czy istnieje pozytywne zakończenie? Podejrzewam, że nie wie tego ani peel, ani ja, ani M. Pozytywne myślenie, to jednak połowa sukcesu - "ostrość" zimy jest zapowiedzią, taką trochę na wyrost, z drugiej jednak strony powoduje, że tak, czy siak musi się sprawdzić to, co nieuniknione. Zima, jak sam napisałeś może mieć i ten ostateczny wymiar.
Tym razem ja muszę pochwalić - Twoją intuicję. Pięknie odczytane, nie myślałem, że ktoś to tak będzie umiał zinterpretować. Pole do dalszej interpretacji, jak najbardziej otwarte - póki co :)
Dzięki serdeczne, pozdrawiam.

Dziękuję Wam obu,
uczę się i uśmiecham
:)))

Niestety nie da się odpowiedzieć na to pytanie tak wprost. Bo w życiu często nie ma jednoznacznych odpowiedzi. Czy jest i czy istnieje pozytywne zakończenie? Podejrzewam, że nie wie tego ani peel, ani ja, ani M. Pozytywne myślenie, to jednak połowa sukcesu - "ostrość" zimy jest zapowiedzią, taką trochę na wyrost, z drugiej jednak strony powoduje, że tak, czy siak musi się sprawdzić to, co nieuniknione. Zima, jak sam napisałeś może mieć i ten ostateczny wymiar.
Tym razem ja muszę pochwalić - Twoją intuicję. Pięknie odczytane, nie myślałem, że ktoś to tak będzie umiał zinterpretować. Pole do dalszej interpretacji, jak najbardziej otwarte - póki co :)
Dzięki serdeczne, pozdrawiam.

Dziękuję Wam obu,
uczę się i uśmiecham
:)))
Uśmiech za uśmiech :)

Magik z ciebie HAYQ... ; ))
Bawiąc się wersyfikacją, można zbudować kilka tekstów o zupełnie różnym przesłaniu. Wiersz zbudowany jest wokół piasku i dłoni, i taki też jest w czytaniu. Otworzyć dłoń - przyśpieszyć/ stracić, zamknąć - zwolnić/ zatrzymać. Nie wiem skąd to przekonanie o " czarnej " barwie " zimy. To jesień jest końcem, pożegnaniem, zima ( to nic ...) pocieszycielką.
Świetne.
Pozdrawiam.
: )

Do tej pory też tak sądziłem, ale jesień potrafi być równie piękna, jak wiosna. Może tylko trochę mniej szalona... ale kto wie?

do piaskownicy
do babek go ciągło
- wciąż miał foremkę
;)
A zima, to też nie zawsze - Amen. Tu jest zapowiedzią. Czego? Jeszcze nie wiadomo :)
Podoba mi się Twoje czytanie. Dzięki serdeczne, pozdrawiam.