Nechbet Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 teraz wiem jak to boli, wiem już jak to jest zjadało mnie powoli, brało mnie jak dreszcz moje – twoje racje zamiast przestrzeni czarnej dziury i globalnego ocieplenia widzisz – upijam się, składam wieczory ułomne sny. teraz nie próbuj przepraszać, wszystko minie - kiedyś jak strach przed tym, że jutro nie nadejdzie pamiętam wiersz z pointą o amarantowych nocach jeden z tych, które giną, by narodzić się ponownie i tkwić we mnie – w tobie, przypominając że możemy darować sobie konwenanse
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 dla mnie bez uwag poza urwaną puentą wg mnie / po całości narobiłaś nadziei na ładne zamkniecie aż takie ładne nie jest / uszanowanie /
Nechbet Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 hehe, jak masz pomysł, który to ładnie zamknie, to czekam dzięki :*
mały_dzielny_toster Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Martusiu :)) Bardzo ładnie. Jak cała Twoja strona internetowa, którą sobie właśnie skrupulatnie przejrzałam. Cmok od Martusi ;)
Nechbet Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 no proszę :-) stronka niestety juz od długiego czasu nie aktualizowana, takie strzępy tylko tam :) dziękuję ślicznie cmok cmok :* hihi
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Pięknie smutny :)) Bardzo tak.
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 pamiętam wiersz z pointą o amarantowych nocach jeden z tych, które giną, by narodzić się ponownie i tkwić we mnie – w tobie, przypominając że możemy darować sobie konwenanse to tylko lepka nić między żebrami niekiedy daje o sobie znać / luźna sugestia / może być też pamiętam wiersz z pointą o amarantowych nocach jeden z tych, które giną, by narodzić się ponownie przypominając się w nas
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 albo teraz wiem jak to boli wiem już jak to jest zjadało mnie powoli brało mnie jak dreszcz nasze racje zamiast przestrzeni czarnej dziury globalnego ocieplenia widzisz - upijam się składając wieczory ułomne sny pamiętam wiersz z pointą o amarantowych nocach jeden z tych które giną by narodzić się ponownie tkwiąc w nas przypominają że możemy darować sobie konwenanse teraz nie próbuj przepraszać wszystko minie - kiedyś jak strach przed tym że jutro nie nadejdzie
Nechbet Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 no no no Tomaszku, przemyślę na spokojnie w domku i coś na pewno wykorzystam, bo w pracy za wiele nie dam rady, hiih ;) słonecznego i ciepłego dzionka :)
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 bardzo ładne, poza 'strachem, że jutro nie nadejdzie' - wywal Marto te dwa wersy, które wpuszczają Twój wiersz "w kanał" ;P pozdrawiam z plus(z)em. angie
Nechbet Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 pomyślę angie, nad wszystkim pomyślę :-) w odpowiednim czasie ;) dziękuję :*
Toby Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Biorę wprost i z dobrodziejstwem inwentarza :) Od ręki. :)
kasiaballou Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja poproszę; bardzo misie :)) pozdrówki kasia.
Rachel_Grass Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 dla mnie nie jest to do końca pełne - wrażenie botoksu wywołują to, teraz, kiedyś, wszystko. nie przepadam za ogólnikami. jest jutro, dziś itp., a to też musi się w czymś wyrażać, przynajmniej w większości przypadków. mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo :) tak czy inaczej, połączenie amarantowych wieczorów, wyrażenie jakże sugestywne, z nie próbuj przepraszać, wszystko minie - kiedyś(...) bulwersuje mnie jak nic :P pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 mnie ujął wiersz i cały smutek który z niego płynie cmoook, Nechbet
Patryk_Nikodem Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mocny i bardzo prawdziwy wiersz. Świetne dwa pierwsze wersy (nie te kursywą), jutro które nigdy nie nadejdzie no i oczywiście puenta. Pod koniec trochę zamieszania z amarantowym wierszem, i to nieco Twojemu tekstowi ujmuje. Dobry. Pozdrawiam
Nechbet Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 :-) no kochani jesteście! jak zawsze pomocni coś tu na pewno zmienię, choć amarantowych nocy nie ruszam, mowy nie ma :) ten strach przed jutrem, które nie nadejdzie może rzeczywiście nie do konca trafiony Tomaszku, bardzo podoba mnie się ta Twoja sruga wersja, może nie do końca w całości, ale wiele tam dobrego jest :-) muszę na spokojnie to wszystko przeformatować :P Rachel, nie za bardzo chyba zrozumiałam :P do mnie trzeba jasno, jak nie jaśniej :-) hihi :* dzięki raz jeszcze wielkie, pozdrawiam cieplutko Wszystkich Poetów :* Marta
HAYQ Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. konwenansów nie trzeba, kiedy jest przyjemnie nawet pomilczeć razem :) gorzej, jeśli to przechodzi w nawyk ;) Wiersz troszkę nie w moim typie, w sensie narracji. Ale może się podobać, dlatego nie będę się mądralował. Co zauważyłem - w drugim wersie "mnie"x2. W trzecim znowu "moje - twoje" Trochę to zbyt blisko siebie. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ile czytających, tyle zdań, czyli, każdy odczytuje na swój sposób. "Bądź tu mądry i pisz wiersze!" Mnie amarantowe noce - i całe zakończenie się podoba, może nie mam racji, może się nie znam, a może nie warto inaczej; tak kawę na ławę? Serdeczności - baba
Tali Maciej Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 czytając miałem wrażenie jakbyś ukradła skrawek z moich wspomnień tekst podziałał a to wielki plus pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi