Michal Mis Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Kwiaty na parapecie mruczą swoje dziwne opowieści dla mnie tajemnicze i mroczne z innej rzeczywistości. Przy stole codzienności utytłany w niej po łokcie próbuje pogodzić się ze sobą siebie złapać za mordę doprowadzony do ostateczności zrywam maskę za maską opadają jak kartki zbędne rażąc oczy swą pustką W pół zatrzymuje ruch ręki nagle przerażająco pewny że pod ostatnią z masek nic nie znajdę Wrócę lepiej do parapetu posłucham opowieści wmówię sobie ponownie że to nie czas na prawdę czas rozrachunków.
a._mrozinski Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Podoba mi się poczatek i koniec. Kwiatki z parapetu mroczne i tajemnicze? tego jeszcze nie było. Środek trochę banalny, bo maski i zdejmowanie masek jest oklepane i nudne. Sam przez parę lat chciałem o tym napisać, aż w końcu uznałem, że to nic ciekawego ;) Arek
Baba_Izba Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 "rzeczywistości", "codzienności", "ostateczności", może zmienić, mniej tych "ości"? Pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi